Τελευταία Νέα
Πολιτική

Putin: Υπάρχει ρωσικό ενδιαφέρον για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΘ - Προοπτικές για 3 εκατ. ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα

Putin: Υπάρχει ρωσικό ενδιαφέρον για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΘ - Προοπτικές για 3 εκατ. ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα
Υπάρχει ρωσικό ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΛΘ, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Όπως σημείωσε ο ρώσος πρόεδρος, υπάρχουν περιθώρια για την ενίσχυση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, με έμφαση στις επενδύσεις.
Παράλληλα, υπογράμμισε και τον τουρισμό ως σημαντικό τομέα συνεργασίας των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι «πολλοί Ρώσοι έχουν ως πρώτη επιλογή προορισμού την Ελλάδα, με περίπου 1 εκατ. ρώσους ταξιδιώτες να φτάνουν φέτος στην Ελλάδα».
Προσέθεσε, δε, ότι υπάρχουν προοπτικές αυτός ο αριθμός [ρώσων τουριστών] να τριπλασιαστεί, εφόσον το θέμα με τις θεωρήσεις βίζας λήξει.
Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα εξετάστηκε ένα ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών ζητημάτων, ενώ υπογράμμισε ότι οι ρωσοελληνικές σχέσεις συνεχίζουν να βελτιώνονται.
«Καλύπτουμε το 60% των αναγκών της Ελλάδας σε φυσικό αέριο και το 15% των αναγκών της σε πετρέλαιο», ανέφερε, επίσης, ο Putin, ο οποίος έκανε λόγο για προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών και στον τομέα της Παιδείας.
Ερωτηθείς σχετικά, ο ρώσος πρόεδρος τόνισε πως «η συνεργασία στην ενέργεια αποτελεί την καλύτερη εγγύηση».
Όπως είπε, «ετοιμάζαμε το νότιο αγωγό, αλλά δεν μας άφησαν να τον υλοποιήσουμε», ενώ προσέθεσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη «για την υλοποίηση οποιοδήποτε έργου, αλλά χρειαζόμαστε προκαταβολικά εγγυήσεις».
Παράλληλα, ο Putin εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την εγκατάσταση της αντιαεροπορικής ομπρέλας, κάτι που χαρακτήρισε «αρνητική εξέλιξη».
Εξέφρασε, ακόμα, τη δυσαρέσκειά του για τον αρνητισμό που υπάρχει απέναντι στη Ρωσία, σχολιάζοντας ότι «κανείς δε συζητά μαζί μας».
«Οι πυραυλικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ συνεχίζουν να υλοποιούνται», συνέχισε ο ρώσος πρόεδρος, καθιστώντας σαφές ότι οι εγκαταστάσεις αυτές μπορούν εύκολα να από αμυντικά σε επιθετικά συστήματα.
Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και τη συμμετοχή των ρωσικών δυνάμεων, ο Putin τόνισε πως «οι δυνάμεις μας δεν πολεμούν στη Συρία ενάντια σε τακτικές δυνάμεις στρατού, αλλά εναντίον στρατιωτικών μορφωμάτων».
Κληθείς να σχολιάσει τις προϋποθέσεις για την εξομάλυνση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, σημείωσε πως «η φιλία του ρωσικού και τουρκικού λαού ανήλθε σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κατέρριψαν το αεροσκάφος.
Δεν επαρκούν τα λόγια για την αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία, χρειάζονται και έργα», προσθέτοντας πως η Ρωσία ακόμα περιμένει αυτά τα έργα.
Ως προς το ζήτημα των δυτικών κυρώσεων, ο Putin εξέφρασε την… αδιαφορία του, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν η Ρωσία που επέβαλε τις κυρώσεις, αλλά απλώς έλαβε αντι-μέτρα.
«Όταν αρθούν τα μέτρα εναντίον μας, θα προβούμε σε αντίστοιχες κινήσεις προς τους εταίρους μας», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Για το ζήτημα της Ουκρανίας, ο ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος της Ουκρανίας σύμφωνα με τη συμφωνία του Μινσκ, ενώ για το ζήτημα της Κριμαίας κατέστησε σαφές ότι «έκλεισε για πάντα, βάσει της επιθυμίας των ανθρώπων που ζουν εκεί».
Στη συνέχεια, σχολίασε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και δε θα πρέπει να περιμένει κανείς από αυτή τους άθλους του Ηρακλή.
«Η Ελλάδα μπορεί να επηρεάσει και τις σχέσεις [της Ρωσίας] με την Ευρωπαϊκή Ένωση», υποστήριξε.
Σχολιάζοντας το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πρέπει «να δημιουργήσουμε για τους κατοίκους της Συρίας, του Ιράκ και της Λιβύης συνθήκες για να ζήσουν στις χώρες τους»
«Πρέπει να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «πρέπει όλοι μαζί να καταλάβουμε την απειλή».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης