Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Διορία δύο εβδομάδων στο Mega από τη Digea - Το μπρα ντε φερ των μετόχων που δεν έχουν βάλει τα 3 εκατ. ευρώ

Διορία δύο εβδομάδων στο Mega από τη Digea - Το μπρα ντε φερ των μετόχων που δεν έχουν βάλει τα 3 εκατ. ευρώ
Ποιοι στήριξαν το Mega και ποιοι ζήτησαν άμεση καταβολή των οφειλών προς τη Digea
Δύο εβδομάδες προθεσμία έδωσε η διοίκηση της Digea στο Mega προκειμένου να αποπληρώσει οφειλές που ανέρχονται σύμφωνα με πληροφορίες σε 800.000 ευρώ ενώ την ίδια στιγμή οι μέτοχοι ούτε χθες είχαν καταβάλλει τα 3 εκατ. ευρώ ούτε είχαν στείλει δεσμευτική επιστολή προς τις τράπεζες για την κάλυψη του συνόλου της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Ωστόσο στις διοικητικές υπηρεσίες του Mega δόθηκε εντολή να ετοιμαστεί ο φάκελος ώστε να συμμετάσχει ο σταθμός στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες γεγονός που επιτείνει τη σύγχυση.
Η σύγχυση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της Digea όπου δόθηκε η παράταση των δύο εβδομάδων ώστε να μην πέσει το τηλεοπτικό σήμα του Mega.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές κάθετος στη εδώ και τώρα αποπληρωμή των οφειλών του Mega ήταν ο εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού Star ο οποίος ελέγχεται από την οικογένεια Βαρδινογιάννη η οποία είναι και μέτοχος του Mega.
Αντιθέτως οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και ΣΚΑΙ στήριξαν σθεναρά την παροχή προθεσμίας και μάλιστα μεγαλύτερης των δύο εβδομάδων προς το Mega ώστε να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Το αξιοπερίεργο πάντως είναι ότι ενώ ασκείται μεγάλη πίεση στο Mega το κανάλι δεν είναι το μόνο που έχει οφειλές προς τη Digea καθώς όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές των τηλεοπτικών σταθμών προς την εταιρία είναι της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ χωρίς να έχουν κινηθεί ανάλογες διαδικασίες.
Εν τω μεταξύ χθες το βράδυ οι πληροφορίες ανέφεραν ότι συνεχίζονται οι τριβές μεταξύ των υφιστάμενων των μετόχων.
Οι συναντήσεις που γίνονται είναι πυρετώδεις με την πλευρά Μπόμπολα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες να αρθεί το αδιέξοδο ενώ την ίδια στιγμή ιδιαίτερα θερμή ήταν η πλευρά του κ. Θ. Φιλιππόπουλου.
Τα περιθώρια όμως στενεύουν και από την πλευρά των τραπεζών τίθεται περιθώριο για κάλυψη των απαιτήσεων με την καταβολή 3 εκατ. ευρώ, δέσμευση για κάλυψη του συνόλου της αύξησης και κατάθεση επιχειρηματικού σχεδίου εξυγίανσης έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας καθώς στη συνέχεια η κατάσταση που θα διαμορφωθεί θεωρείται μη αναστρέψιμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης