Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Αναμένοντας το απροσδόκητο από την ΕΚΤ – Ο πληθωρισμός μπορεί να κινητοποιήσει τον Draghi

tags :
Nomura: Αναμένοντας το απροσδόκητο από την ΕΚΤ – Ο πληθωρισμός μπορεί να κινητοποιήσει τον Draghi
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συμβάλλουν σε μια αναθεώρηση των προβλέψεων της ΕΚΤ τον Ιούνιο του 2016...κατά την Nomura
Λίγο πολύ οι περισσότεροι δεν περιμένουν πολλά από την συνεδρίαση της ΕΚΤ σήμερα 2 Ιουνίου αναφέρει ο ιαπωνικός οίκος Nomura.
Ωστόσο, υπάρχει δυνατότητα για αναθεωρήσεις στο βασικό πρόβλημα της Ευρώπης τον πληθωρισμό που ίσως είναι αρκετά σημαντικές.
Δεν αποκλείεται η ΕΚΤ να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής.
«Πιστεύουμε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αξιολογήσουν προσεκτικά τις νέες προβλέψεις της  ΕΚΤ ώστε να εξακριβωθούν οι προθέσεις του Draghi στην ακολουθούμενη νομισματική πολιτική.
Οι συμμετέχοντες στην αγορά έχουν χαμηλές προσδοκίες σχετικά με τις αλλαγές στη νομισματική στάση της ΕΚΤ κατά την προσεχή συνεδρίαση της ΕΚΤ που πραγματοποιείται στην Βιέννη στις 2 Ιουνίου.
 Ένας προφανής λόγος είναι ότι τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση στις 10 Μαρτίου δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη και η ΕΚΤ φυσικά θα θέλει να εκτιμήσει την επίδραση αυτών των νέων μέτρων.
Τα μέτρα αυτά είναι χαμηλότερα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, αύξηση και διεύρυνση της αγοράς περιουσιακών στοιχείων και στοχευμένες ενέργειες μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης.
Το πρώτο TLTRO έχει προγραμματιστεί για αργότερα μέσα στον Ιούνιο του 2016 και οι αγορές εταιρικών ομολόγων (CSPP) θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος Ιουνίου.
Κατά συνέπεια, δεν απαιτούνται περαιτέρω πρωτοβουλίες στην νομισματική πολιτική.
Ωστόσο υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συμβάλλουν σε μια αναθεώρηση των προβλέψεων της ΕΚΤ τον Ιούνιο του 2016.
Η πιο προφανής οφείλεται στο νέο επίπεδο των τιμών του πετρελαίου και των τιμών των εμπορευμάτων γενικότερα.
Οι παγκόσμιες τιμές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης