Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «B» της Κύπρου - Διατηρεί αμετάβλητο το «σταθερό» outlook

DBRS: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «B» της Κύπρου - Διατηρεί αμετάβλητο το «σταθερό» outlook
Το Brexit θα απειλούσε την οικονομική ανάκαμψη της Κύπρου
Σε επιβεβαίωση της αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου σε «B», προχώρησε σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου, ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS.
Παράλληλα, διατήρησε σταθερό το outlook της αξιολόγησης.
Η αξιολόγηση της Κύπρου απηχεί τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη, κάτι που διασφαλίζει την οικονομική στήριξή της, αλλά και την ελκυστικότητά της ως επιχειρηματικό κέντρο και τουριστικός προορισμός, καθώς και την ισχυρή δημοσιονομική της απόδοση, την οποία πέτυχε εφαρμόζοντας πλήρως ένα πρόγραμμα προσαρμογής, και προφίλ του κυπριακού χρέους.
Από την άλλη πλευρά, η αξιολόγηση της Κύπρου υπογραμμίζει τα βάθος των μεγάλων προκλήσεων της κυπριακής οικονομίας, δεδομένου του υψηλού δημοσίου και ιδιωτικού χρέους της, το μέγεθος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τις επίμονες εξωτερικές ανισορροπίες και το μικρό μέγεθος της σχετικά μη διαφοροποιημένης οικονομίας της.
Το «σταθερό» outlook αντανακλά την εκτίμηση της DBRS ότι ενώ η οικονομική ανάκαμψη της Κύπρου θεωρείται σχετικά σταθερή, εντούτοις ενδεχομένως να αντιμετωπίσει ορισμένους κινδύνους στο άμεσο μέλλον, καθώς εξαρτάται πολύ από την εξωτερική ζήτηση.
Συγκεκριμένα οι συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια οικονομία ενδεχομένως να καταστούν λιγότερο ευνοϊκά για την κυπριακή οικονομία, ενώ και η μεταβλητότητα στις αγορές ενδέχεται να αυξηθεί.
Η DBRS αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εξάρτηση της Κύπρου από το Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι ένα ενδεχόμενο Brexit θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης