Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρδούβελης: Ο κόφτης θα ενεργοποιηθεί – Η οικονομία δεν κινείται, δεν υπάρχουν κίνητρα για ανάπτυξη

Χαρδούβελης: Ο κόφτης θα ενεργοποιηθεί – Η οικονομία δεν κινείται, δεν υπάρχουν κίνητρα για ανάπτυξη
Φοβάμαι ότι θα σερνόμαστε από εδώ και πέρα γιατί το βάρος δόθηκε στην φορολογία είπε ο κ.Χαρδούβελης
Την εκτίμηση ότι ο περίφημος «κόφτης» θα ενεργοποιηθεί διότι η οικονομία δεν κινείται διατύπωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει πάρει μέτρα 15 φορές περισσότερα από αυτά που προέβλεπε το λεγόμενο mail Χαρδούβελη.
«Θα αποφεύγαμε τα Capital controls αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ την πάτησε.
Ο κ Βαρουφάκης ακολούθησε πολιτική εναντίον των πάντων.
Θα είχαμε βγει από το μνημόνιο και η οικονομία θα ήταν σε άλλο επίπεδο.
Ο κ Βαρουφάκης είχε μια λάθος λογική που δεν ανταποκρινόταν στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν η ΕΕ» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Χαρδούβελης.
«Όταν ήρθε ο κ Τσακαλώτος ξαλάφρωσαν οι δανειστές αλλά ο ίδιος δεν ήρθε ως αλεξιπτωτιστής, ήταν στο υπουργείο και πριν, άρα πρέπει να τον κρίνουμε με βάση τα δεδομένα που κατάφερε αυτή η κυβέρνηση.
Όλα αυτά δεν είναι κάτι που στοίχισε και το ξεχάσαμε.
Κάθε χρόνο χάνουμε 20 δις, το ΑΕΠ θα ήταν κοντά στα 200 και είναι στα 177.
Η οικονομία ξαφνικά έπεσε και είναι ζήτημα το αν θα ξανασηκωθεί, το χάσμα των 20 δις θα παραμένει» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος εκτίμησε ότι υπάρχει μια ραγδαία επιτάχυνση φυγής των επιχειρήσεων, οι οποίες – όπως είπε – δεν βλέπουν πλέον φως.
«Εγώ αν ήμουν στη θέση του Τσακαλώτου θα επέμενα.
Θα τους έλεγα δεν μπορείτε να μας πνίγετε με αυτήν την λιτότητα που μας επιβάλλετε και με αυτά τα πλεονάσματα» τόνισε ο κ.Χαρδούβελης, υπογραμμίζοντας ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν θα φύγει αλλά μπορεί να γίνει λίγο πιο δίκαιος για κάποιους.
«Ανησυχούσα για το αν θα περνούσαν τα μέτρα στη βουλή, αποδείχτηκε όμως ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τα πάντα.
Το πρόβλημα τώρα είναι η παντελής αδιαφορία για το τί θα πληρώσει ο Έλληνας.
Δεν είμαι αισιόδοξος γιατί δεν υπάρχουν κίνητρα για ανάπτυξη, φοβάμαι ότι θα σερνόμαστε από εδώ και μπρος γιατί το βάρος δόθηκε στην φορολογία.
Κάναμε εχθρό το ΔΝΤ, μάλλον δεν θέλουμε να φτιάξουμε τη χώρα» είπε ο κ.Χαρδούβελης, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να μειωθεί η φορολογία, να δοθούν κίνητρα, να φτιαχτεί το δημόσιο και να ανοίξουμε τα ελεύθερα επαγγέλματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης