Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Erian: Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα έλυνε ένα δομικό πρόβλημα της Ε.Ε.

El Erian: Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα έλυνε ένα δομικό πρόβλημα της Ε.Ε.
Το Brexit θα μπορούσε να “εξαφανίσει” μια από τις βασικές ανακολουθίες της Ε.Ε., σύμφωνα με τον αναλυτή 
Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το γνωστό και ως «Brexit», ενδεχομένως να είναι το απαραίτητο κακό που θα διασφαλίσει το μέλλον της πολιτικής ένωσης, ακόμα και αν επιφέρει βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα.
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian, παραδεχόμενος, εντούτοις, ότι αυτή η άποψη είναι αμφιλεγόμενη.
Ο El-Erian διατύπωσε, συγκεκριμένα, την εκτίμηση ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να επιλύσει ορισμένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ε.Ε..
Όπως χαρακτηριστικά διευκρίνισε, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις για το μέλλον της Ε.Ε., τις οποίες προσδιόρισε ως τη βρετανική άποψη -ότι πρόκειται για μια εντελώς ελεύθερη ζώνη εμπορίου- και η γαλλογερμανική άποψη -ότι πρόκειται για μια στενότερη ένωση.
«Πρόκειται για δύο απόψεις που είναι δομικά διαφορετικές», σχολίασε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως αν, μετά το δημοψήφισμα, το Ηνωμένο Βασίλειο παραμείνει στην Ε.Ε., τότε θα παραμείνει και το πρόβλημα της διάστασης των απόψεων.
«Σημαίνει ότι θα έχουμε συνεχώς εντάσεις, καθώς μέσα στον ίδιο θεσμό, τα μέλη θα προσπαθούν για διαφορετικούς στόχους», είπε ο El-Erian, τονίζοντας πως «ως εκ τούτου, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, μια έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να “εξαφανίσει” μια από τις βασικές ανακολουθίες της Ε.Ε.».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης