Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Τι μάθημα πρέπει να πάρουν οι επενδυτές από τα πτωτικά στοιχήματα του Soros και του Icahn

BlackRock: Τι μάθημα πρέπει να πάρουν οι επενδυτές από τα πτωτικά στοιχήματα του Soros και του Icahn
Ο Soros πραγματοποίησε μια σειρά στοιχημάτων υπέρ της πτώσης, πουλώντας μετοχές και αγοράζοντας χρυσό, ενώ ο Icahn είπε ότι η στρατηγική του Soros έχει λογική
Μπορεί να βρισκόμαστε στο τέλος αυτού του οικονομικού κύκλου και οι παρατηρήσεις από τους μεγαλοεπενδυτές Carl Icahn και George Soros το σηματοδοτούν, δήλωσε σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου ο Jeff Rosenberg, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της BlackRock για τις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος.
«Νομίζω ότι το μήνυμα είναι ότι βρισκόμαστε σε ένα από τα ύστατα σημεία του τρέχοντος κύκλου.
Κανείς δεν ξέρει πόσο μακριά θα πάει αυτός ο κύκλος, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι βλέπουμε πολλά σημάδια», είπε ο Ρόζενμπεργκ στο CNBC.
«Τα βλέπουμε στις αγορές σταθερού εισοδήματος, τα βλέπουμε στις πιστωτικές αγορές, μπορούμε να τα δούμε στα κέρδη, στις αγορές μετοχών.
Όλα δείχνουν ότι αυτό είναι το τελευταίο μέρος του οικονομικού κύκλου».
Ο Soros, σύμφωνα με την Wall Street Journal, βγήκε από τη «σύνταξη» ως επενδυτής, πραγματοποιώντας μια σειρά στοιχημάτων υπέρ της πτώσης, πουλώντας μετοχές και αγοράζοντας χρυσό και μετοχές εταιρειών εξόρυξης χρυσού.
Εν τω μεταξύ, ο Icahn είπε ότι η στρατηγική του Soros έχει λογική, καθώς οι μετοχές έχουν λανθασμένα ανέβει.
Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν ως επί το πλείστον χαμηλότερα την Πέμπτη 9 Ιουνίου, ενώ τα συμβόλαια χρυσού για παράδοση Αυγούστου σημείωσαν κέρδη 10,40 δολ., στα 1.272,70 η ουγγιά.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνέχισαν να μειώνονται, με την απόδοση του 10ετούς να κινείται κοντά στο 1,67%.
Εντείνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών σε μετοχές, ο Rosenberg σημείωσε ότι «η πολιτική της κεντρικής τράπεζας κινείται με υδρατμούς, καθώς τα καύσιμα έχουν εξαντληθεί».
«Ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού για το τι περαιτέρω πολιτικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη στήριξη της αγοράς», είπε.
Η Federal Reserve, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, αύξησε τα επιτόκια από το μηδέν το Δεκέμβριο, ενώ η Τράπεζα της Ιαπωνίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν περάσει σε αρνητικά επιτόκια, προσπαθώντας να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους.
Από την άλλη, ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της UBS, Mike Ryan, διαφώνησε με τουλάχιστον ένα μέρος της τοποθέτησης του Ρόζενμπεργκ.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε στην ώριμη φάση του οικονομικού κύκλου, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί αυτός ο κύκλος πρόκειται να είναι πολύ διαφορετικός από ό,τι οι προηγούμενοι κύκλοι», είπε στο CNBC .
«Νομίζω ότι αυτό πρόκειται να μοιάζει περισσότερο με μία κίνηση "ακορντεόν".
Αυτό σημαίνει ότι είναι κάτι "στενότερο" και πιο εύθραυστο από ό,τι έχουμε δει στο παρελθόν, αλλά θα είναι επίσης και μία πιο μακροχρόνιος».
«Εμείς δεν βλέπουμε τις υπερβολές που έρχονται στο ακροτελεύτιο στάδιο ενός κύκλου, που συνήθως μας ρίχνουν σε ύφεση», σημείωσε.
«Δεν έχουμε την τεράστια συσσώρευση του χρέους από την πλευρά των καταναλωτών, που συνήθως καταλήγει σε μια υποχώρηση των καταναλωτικών δαπανών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης