Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ΕΙΤΗΣΕΕ έχασε τη μάχη των τηλεοπτικών αδειών στην Κομισιόν - Στο ΣτΕ μεταφέρεται πλέον η αντιπαράθεση

Η ΕΙΤΗΣΕΕ έχασε τη μάχη των τηλεοπτικών αδειών στην Κομισιόν - Στο ΣτΕ μεταφέρεται πλέον η αντιπαράθεση
Οι απαντήσεις της Κομισιόν δίνονται έναν μήνα πριν από την κατάθεση των αιτήσεων για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και ενώ έχει δημοσιοποιηθεί και στα διεθνή Μέσα η σχετική προκήρυξη
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέτει ζήτημα παράβασης της κοινοτικής νομοθεσίας ως προς την παράκαμψη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.
Όπως έγινε γνωστό, το συγκεκριμένο επιχείρημα της Ένωσης Ιδιοκτητών δεν έγινε δεκτό, μετά τις εξηγήσεις που έδωσε στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.
Αντίθετα, η Κομισιόν εκφράζει προβληματισμό σχετικά με τις διατάξεις που υποχρεώνουν την ΕΕΤΤ να αναφέρεται στον αρμόδιο υπουργό και ζητά την ανεξαρτησία της ρυθμιστικής αρχής.
Παράλληλα, ενστάσεις υπάρχουν και για τη διάταξη για τη δημιουργία ξεχωριστού παρόχου δικτύου ψηφιακής τηλεόρασης της ΕΡΤ.
Δεν είναι τυχαίο το ότι οι απαντήσεις της Κομισιόν δίνονται έναν μήνα πριν από την κατάθεση των αιτήσεων για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και ενώ έχει δημοσιοποιηθεί και στα διεθνή Μέσα η σχετική προκήρυξη.
Σε ό,τι αφορά την ίδρυση και τη λειτουργία ξεχωριστής εταιρείας για την ψηφιακή της ΕΡΤ, η Κομισιόν θεωρεί ότι πρόκειται για άμεσα ελεγχόμενη κρατική εταιρεία και πως η ενέργεια αυτή παραβιάζει τον ανταγωνισμό με την Digea.
Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής των φακέλων για τις υποψηφιότητες για τις τηλεοπτικές άδειες και ως τις αρχές Αυγούστου αναμένεται ο οριστικός κατάλογος των συμμετεχόντων.
Την ίδια ημέρα προσδιορίστηκε η συζήτηση για τη χορήγηση 4 τηλεοπτικών αδειών από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης