Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Νεοχημική, η PwC, το κτίριο στο Παλαιό Φάληρο και η εμφάνιση Λαυρεντιάδη

Η Νεοχημική, η PwC, το κτίριο στο Παλαιό Φάληρο και η εμφάνιση Λαυρεντιάδη
Οι συμπτώσεις στη Νεοχημική, ο Κυπριακός δάκτυλος η Ζωή Κοκόνη και η… εκκλησία
Ήταν Ιούλιος του 2015. Ένας κύκλος της πάλαι ποτέ εισηγμένης εταιρίας του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη έκλεινε έναν ακόμη κύκλο από αυτό που άνοιξε όταν εξαγοράστηκε από την Carlyle to 2008 έναντι 750 εκατ. ευρώ (200 εκατ. ίδια κεφάλαια και 500 εκατ. δανεισμό) επαναγοράστηκε από τον επιχειρηματία έναντι 90 εκατ. (με πολύ μικρότερο και λιγότερα περιουσιακά στοιχεία, αφού είχαν πουληθεί μονάδες της) για να οδηγηθεί τελικά μέσω της πτωχευτικής διαδικασίας σε διαδικασία πώλησης του ενεργητικού της.
Η πτωχευτική διαδικασία ξεκίνησε το 2012 και έκλεισε το 2015 με αγοράστρια του ενεργητικού της NEOXHMIKH «μια εταιρία περιορισμένης ευθύνης ονόματι TRIPKO CONSULTING LIMITED.
Την Ειδική Εκκαθάριση της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ είχε αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρίες, η PriceWaterHouseCoopers Business Solutions η οποία προφανώς συμπτωματικά ήταν η ελεγκτική που έλεγξε τις οικονομικές καταστάσεις της Proton Bank, λίγο πριν η Τράπεζα της Ελλάδος προχωρήσει στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της τράπεζας και ξεκινήσουν δικαστικές διαδικασίες, χωρίς να έχει διαπιστώσει προβλήματα, τα οποία διαπιστώθηκαν αργότερα από τις εποπτικές αρχές.
Δεν είναι γνωστή η οικονομική επιφάνεια της TRIPKO CONSULTING LIMITED αλλά ούτε και πόσο πουλήθηκε η Νεοχημική από τη διαδικασία διαγωνισμού που έκανε η Price.
Από την έρευνα που έκανε το bankingnews προκύπτει να υπάρχει μια εταιρία με έδρα την Πλατεία Κυριάκου στην Αθήνα.
Η εταιρία φαίνεται να έχει αλλάξει έδρα καθώς σε σύσταση άλλης Μονοπρόσωπης ΕΠΕ με την επωνυμία NEW ERA εμφανίζεται να έχει έδρα το Γέρακα.
Η New Era δεν έχει λειτουργήσει, έχει κεφάλαιο μόλις 2.400 Ευρώ και διαχειριστής είναι ο Κύπριος υπήκοος Ανδρέας Χριστοφή του Σάββα.
Το βέβαιο πάντως είναι πως δεν έχει καταχωρηθεί στο ΓΕΜΗ.
Και αυτό μπορεί να συμβεί καθώς μια Κυπριακή εταιρία μπορεί να λάβει ελληνικό ΑΦΜ όταν κάνει συναλλαγές στην Ελλάδα.
Στην Κύπρο υπάρχει η εταιρία TRIPKO CONSULTING LIMITED όπου διαχειριστές είναι η κα Ζωή Κοκόνη η οποία έχει ως αντικείμενο φορολογικά και λογιστικά θέματα μέσω της εταιρίας Eurofast καθώς και μια εταιρία Farnon Limited αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Η κα Κοκόνη εμφανίζεται να έχει στενές σχέσεις με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αλλά και γενικότερα την Ορθόδοξη εκκλησία σε υψηλό επίπεδο.
Όλα αυτά ίσως να μην είχαν και πολύ μεγάλη σημασία αν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δεν ανέφεραν ότι η TRIPKO CONSULTING LIMITED είχε γίνει κάτοχος του παλιού κτιρίου της Νεοχημικής στην οδό Πεντέλης στο Παλαιό Φάληρο λίγο πριν η εταιρία εισέλθει στη διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης.
Και εφ όσον οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν αρχίζουν να δημιουργούνται συμπτώσεις και συνειρμοί.
Ειδικά μάλιστα όταν καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι επί καθημερινής βάσης επισκέπτης του κτιρίου είναι ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης