Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Κρίσιμο το τέλος Νοεμβρίου για την πορεία της Ελλάδας – Στο 50% οι πιθανότητες εξόδου της από το ευρώ – Την άνοιξη του 2012 βλέπει ελληνική ελεγχόμενη χρεοκοπία με haircut 50%-80% η Citigroup

tags :
Nomura: Κρίσιμο το τέλος Νοεμβρίου για την πορεία της Ελλάδας – Στο 50% οι πιθανότητες εξόδου της από το ευρώ – Την άνοιξη του 2012 βλέπει ελληνική ελεγχόμενη χρεοκοπία με haircut 50%-80% η Citigroup
(upd)Το τέλος Νοεμβρίου θα είναι κρίσιμο για την πορεία της χώρας μας αναφέρει ο αναλυτής της Nomura, Alastair Newton, ο οποίος μάλιστα έδωσε πιθανότητες 50% να βγει η Ελλάδα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Newton θεωρεί ότι θα πρέπει υπάρξει haircut που θα φτάσει το 50%, ενώ αναγκαία και άμεση η εφαρμογή ενός σχεδίου που να ενισχύει κεφαλαιακά τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Για να γίνει αυτό θα πρέπει τόσο τα κεφάλαια όσο και η διεύρυνση του ρόλου του EFSF να είναι άμεση.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει εάν βγει από το ευρώ», ανέφερε ο αναλυτής της Nomura, επισημαίνοντας ότι η επίλυση του ζητήματος της δεν μπορεί να μετατίθεται συνεχώς. Μέσα στο επόμενο 12μηνο θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί όλα, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να συμβεί κάποιο ατύχημα.
Από την άλλη μεριά, οι αναλυτές της Citigroup βλέπουν την Άνοιξη του 2012 να είναι κρίσιμη, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει ελεγχόμενη χρεοκοπία με haircut 50%-80%.
Αναφορικά με την πορεία των ελληνικών τραπεζών, η αμερικανική επενδυτική αυξάνει την αξιολόγηση ρίσκου σε speculative από high, καθώς έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα οι μακροοικονομικοί κίνδυνοι της πιθανότητας ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
Πιο συγκεκριμένα, αναβαθμίζει σε buy από hold τη σύσταση της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο των 1,45 ευρώ. Σύσταση sell δίνει για τις Πειραιώς, ATEbank, ΤΤ και Marfin, και σύσταση hold για την Εθνική Τράπεζα.
Παράλληλα, μειώνει τις τιμές στόχους για την Αγροτική σε 0,20 από 0,30 ευρώ, για την Πειραιώς σε 0,32 από 0,45 ευρώ, για το ΤΤ σε 0,45 από 1 ευρώ, για την Εθνική στα 2,50 από τα 3,50 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης