Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις - Ακόμα και στο +3% το ελληνικό ΑΕΠ το 2017

Moscovici: Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις - Ακόμα και στο +3% το ελληνικό ΑΕΠ το 2017
Υπογράψαμε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο το συμπληρωμένο ελληνικό Μνημόνιο, υποστήριξε ο Moscovici
Την επιτυχή κατάληξη της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής επιβεβαίωσε και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici.
Όπως είπε, η απόφαση του ESM για την εκταμίευση 7,5 δισ. ευρώ και το κλείσμο  της αξιολόγησης είναι ανάσα οξυγόνου για την ελληνική οικονομία.
Κάνοντας λόγο για μια «καλή στιγμή» για την Ελλάδα, ο επίτροπος υπογράμμισε την τεράστια πρόοδο που η χώρα έχει διαγράψει στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων.
«Aς μην ξεχνάμε που βρισκόμασταν πέρισυ. Δεν έχουμε Grexit αλλά επιτυχία προγράμματος. Οι μεταρρυθμίσεις στην σωστή κατεύθυνση», προσέθεσε.
Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος, ίσως και υπέρ του δέοντος, ότι το ελληνικό ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί ως και +3% το 2017.
Ο Moscovici γνωστοποίησε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, υπέγραψαν το συμπληρωμένο ελληνικό Μνημόνιο.
Στις δηλώσεις αυτές προχώρησε ο επίτροπος εισερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του δημοψηφίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ειδικότερα, τόνισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιο δυνατό εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει σχέδιο B, σε περίπτωση Brexit.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης