Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην Αθήνα ο γ.γ. του ΟΗΕ, Ban Ki Moon - Συνάντηση με Αλ. Τσίπρα και Πρ. Παυλόπουλο

Στην Αθήνα ο γ.γ. του ΟΗΕ, Ban Ki Moon - Συνάντηση με Αλ. Τσίπρα και Πρ. Παυλόπουλο
«Αντί να χτίζουμε τείχη, θα έπρεπε να χτίζουμε γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων»
Στην Αθήνα βρέθηκε σήμερα 17/6 ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki Moon, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας, η οποία ξεκίνησε στις 13/6 από τις Βρυξέλλες.
Ο κ. Moon επισκέφθηκε το Κέντρο Αλληλεγγύης της ελληνικής πρωτεύουσας, το οποίο είναι γνωστό για το φιλανθρωπικό του έργο και προσφέρει ιατρικές, νομικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες σε ευάλωτους πληθυσμούς.
«Αντί να χτίζουμε τείχη, θα έπρεπε να χτίζουμε γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων», ανέφερε, υπονοώντας τα τείχη που έχτισαν διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να «γλιτώσουν» από την εισχώρηση προσφύγων και μεταναστών.
Επίσης, επισήμανε πως η προσφυγική κρίση δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό φαινόμενο, αλλά ένα παγκόσμιο ζήτημα, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στη διεθνή κοινότητα για ανθρωπιστική βοήθεια:
«Μπορώ να κατανοήσω τις προκλήσεις που δημιουργούνται επειδή δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι καταφτάνουν κάθε μέρα.
Οι αριθμοί είναι μεγάλοι, ωστόσο, δεν πρόκειται για μια κρίση αριθμών, αλλά για κρίση αλληλεγγύης».
Θυμίζουμε πως λίγη ώρα πριν την άφιξη του, μέσω γραπτής του δήλωσής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Moon υπστήριξε:
«Εξακολουθώ να τονίζω την ανάγκη παροχής βοήθειας και υποστήριξης σε όσους διασώθηκαν, διασφάλισης επαρκών συνθηκών υποδοχής και πρόσβασης σε άσυλο για όσους χρήζουν ανάγκης διεθνούς προστασίας
Τα δικαιώματα των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν (τους τόπους τους), πρέπει να προστατεύονται διαρκώς, και σύμφωνα με το νόμο αλλά και στην πράξη».
Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ έχει μεταβεί από τις 20:00 το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Αύριο, ο κ. Moon θα μεταβεί στη Λέσβο όπου θα συναντηθεί με πρόσφυγες, μετανάστες και αιτούντες άσυλο, με εθελοντές και τις τοπικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης