Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Soros: Με ψήφο στο Brexit θα καταρρεύσει η στερλίνα, θα υποτιμηθεί 15% με 20%

Παρέμβαση Soros: Με ψήφο στο Brexit θα καταρρεύσει η στερλίνα, θα υποτιμηθεί 15% με 20%
Ο Soros με Brexit βλέπει υποτίμηση της στερλίνας 15% με 20%
Ψήφος για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ θα προκαλέσει την κατάρρευση της βρετανικής λίρας θα είναι χειρότερο το κραχ από την "Μαύρη Τετάρτη" αναφέρει σε παρέμβαση του ο διεθνούς φήμης επενδυτής George Soros.
Σε άρθρου στην The Guardian το θρυλικός εοενδυτής δήλωσε ότι η Βρετανία κινδυνεύει σήμερα όπως και στο παρελθόν να υποστεί την χειρότερη κατάρρευση του νομίσματος της αν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Είναι λογικό να υποθέσουμε, με δεδομένες τις προσδοκίες που συνεπάγεται η τιμολόγηση της αγοράς προς το παρόν, ότι μετά από ένα Brexit η λίρα θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 15% και ενδεχομένως 20%.
"Αλλά δεν νομίζω ότι η εμπειρία του 1992 θα πρέπει να επαναληφθεί.
Αυτή η υποτίμηση ήταν υγιής, επειδή η κυβέρνηση είχε απαλλαγεί από την υποχρέωσή της να« υπερασπιστεί »την υπερτιμημένη λίρα με υψηλά επιτόκια μετά την κατάρρευση του μηχανισμού συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Αυτή τη φορά, μια μεγάλη υποτίμηση θα ήταν πολύ λιγότερο ευνοϊκή από ότι το 1992, για τρεις τουλάχιστον λόγους.
Τα 1992 ο Soros προχώρησε σε μια ακραία επιθετική κίνηση κατά της στερλίνας που έμεινε στην ιστορία των χρηματοπιστωτικών αγορών ως "Μαύρη Τετάρτη".
Η κατάρρευση της αξίας της λίρας υποχρεώσε την βρετανική κυβέρνηση να αποσύρει το νόμισμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (είδος ευρώ πριν από το ευρώ), λόγω η αδυναμία της κυβέρνησης να υπερασπιστεί την αξία της λίρας έναντι του γερμανικού μάρκου.
Ο Soros ήταν μεταξύ των πολλών επενδυτών που είχαν τοποθετήσει τεράστια στοιχήματα κατά της βρετανικής λίρας ότι θα μειωθεί σε αξία

Νέα παρέμβαση Soros από Ρωσία

Σε παγκόσμια υπερδύναμη θα αναδειχθεί η Ρωσία παράλληλα με την εν εξελίξει κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο η Ε.Ε. άρχισε να ενισχύει την επιρροή της με την έναρξη της κατάρρευσης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Αυτό προέβλεψε την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής George Soros, που δήλωσε σε ομιλία του στο Λονδίνο πως αισθάνεται «περισσότερο από ποτέ» ότι η μοίρα της Ε.Ε. κρέμεται από το μέλλον της Ουκρανίας.
Η ομιλία του Soros πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση της κίνησης Open Russia, που έχει ιδρύσει ο σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου, Mikhail Khodorkovsky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης