Τελευταία Νέα
Οικονομία

Draghi: Η ΕΚΤ θα εξετάσει το waiver για τα ελληνικά ομόλογα - Δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή στο QE

Draghi: Η ΕΚΤ θα εξετάσει το waiver για τα ελληνικά ομόλογα - Δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή στο QE
Αισιόδοξος για την Ελλάδα εμφανίστηκε, πάντως, ο M. Draghi
(Upd) Την αισιοδοξία του για την Ελλάδα εξέφρασε σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σημείωσε δε ότι η ΕΚΤ θα εξετάσει την επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Ειδικότερα, ο Draghi τόνισε πως η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντική πρόοδο, ενώ εκτίμησε πως η ελληνική κατάσταση θα συνεχίσει να σταθεροποιείται και να βελτιώνεται.
Ο ίδιος επισήμανε πως η ΕΚΤ δε θα είναι πάντα μέλος της… τρόικας, ωστόσο σημείωσε πως δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για αλλαγή στη διάρθρωση της τρόικας.
Σημειώνεται πως η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει τον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) απευθείας υπό τον έλεγχό της, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό τον έλεγχο των εθνικών, κεντρικών τραπεζών.
Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές τράπεζες λαμβάνουν ρευστότητα μέσω του ELA.
Ειδικότερα, τον Μάιο ο μηχανισμός ELA για τις ελληνικές τράπεζες μειώθηκε στα 64,81 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά, τον ίδιο μήνα, οι ελληνικές τράπεζες δανείστηκαν 95,71 δισ. ευρώ από το ELA και την ΕΚΤ, έναντι 99,56 δισ. τον Απρίλιο.

Πρώτη ενημέρωση: Τρίτη 21 Ιουνίου 18:10

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης