Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Οι δανειστές θέλουν μείωση μισθών και απορρύθμιση της αγοράς εργασίας

Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Οι δανειστές θέλουν μείωση μισθών και απορρύθμιση της αγοράς εργασίας
«Τώρα με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, είμαστε η χειρότερη χώρα της Αφρικανικής και Ασιατικής Ηπείρου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ
Περαιτέρω μείωση της αμοιβής της εργασίας, αλλά και απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, η οποία είναι ήδη διαλυμένη, επιδιώκουν οι δανειστές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο.
Ειδικότερα, εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εργασίας με την επιτροπή που θα φέρει το πόρισμα για τα εργασιακά, υπογράμμισε ότι οι δανειστές επιδιώκουν να οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση της αμοιβής της εργασίας και σε περαιτέρω απορρύθμιση της ήδη διαλυμένης αγοράς καθώς «οι πιο πολλοί εργαζόμενοι έχουν δύο και τρεις μήνες να πληρωθούν, πόσο δε μάλλον να έχουν στοιχειώδη συλλογική προστασία, όπως απαιτεί το δίκαιο και η λογική».
«Εμείς καταθέσαμε τις απόψεις μας, που είναι αυτές που είχαμε συνομολογήσει ως κοινή άποψη τον Οκτώβρη του 2014, στη Γενεύη, υπό την προεδρία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας», σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος, επισημαίνοντας πως η ΓΣΕΕ δε ζητά ειδική μεταχείριση για την Ελλάδα, αλλά να γίνει αυτή μια «κανονική ευρωπαϊκή χώρα» στο εργατικό δίκαιο και στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
«Τώρα με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, είμαστε η χειρότερη χώρα της Αφρικανικής και Ασιατικής Ηπείρου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Κληθείς να σχολιάσει αν οι απάντηση των συνδικάτων σε όσα απαιτούν οι δανειστές είναι «όχι», ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι «προφανώς και ιδίως στην περαιτέρω διάλυση του συλλογικού πλαισίου προστασίας των εργαζομένων. Αλλά σας λέω ότι η δική μας σημαντική γραμμή άμυνας και δεν θα πω κόκκινες γραμμές, γιατί έχουν εξευτελιστεί πλέον αυτές οι εκφράσεις, είναι αυτό που συνομολογήσαμε με την προεδρία του ILO στη Γενεύη το 2014.
Πίσω από αυτό ουδείς δικαιούται να πάει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης