Τελευταία Νέα
Διεθνή

Farage: Οι επενδυτές δεν θα εγκαταλείψουν τη Βρετανία, επειδή η χώρα θα πάρει και πάλι τα ηνία στα χέρια της

Farage: Οι επενδυτές δεν θα εγκαταλείψουν τη Βρετανία, επειδή η χώρα θα πάρει και πάλι τα ηνία στα χέρια της
«Γιατί να χάσουν οι επενδυτές την εμπιστοσύνη τους σε μια οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου που θα έχει πάρει και πάλι τον έλεγχο στα χέρια της;»
Οι επενδυτές δεν θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς ένα Ηνωμένο Βασίλειο που θα έχει ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί η χώρα θα έχει και πάλι πάρει τα ηνία στα χέρια της όσον αφορά την οικονομική πολιτική, είπε σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο CNBC ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Nigel Farage.
Ο ίδιος, που πραγματοποιεί εκστρατεία εδώ και πολλά χρόνια για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., απέρριψε τα επιχειρήματα που προέβαλε η εκστρατεία του «Μένουμε» ότι μια ψήφος για έξοδο από την Ένωση θα πλήξει το κλίμα της αγοράς προς το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Γιατί να χάσουν την εμπιστοσύνη τους σε μια οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου που θα έχει πάρει και πάλι τον έλεγχο στα χέρια της;
Για παράδειγμα, θα ελέγχουμε και πάλι την ενεργειακή πολιτική, την πολιτική για την αλιεία και τον χάλυβα, τη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
Θα έχουμε και πάλι τον έλεγχο, αντίθετα με το να χρειάζεται να στηριζόμαστε σε αποφάσεις που έρχονται σε μας από την Ε.Ε.».
Η εκστρατεία του «Φεύγουμε» προτρέπει τους ψηφοφόρους να «πάρουν πίσω τον έλεγχο» και υποστηρίζει ότι η Βρετανία θα είναι σε θέση να ελέγχει το εμπόριο, τα σύνορα, τη μετανάστευση και την οικονομία της πιο αποτελεσματικά εκτός της Ε.Ε.
Το αντίθετο στρατόπεδο του «Φεύγουμε» ισχυρίζεται ότι η Βρετανία είναι «ισχυρότερη στην Ευρώπη» και ότι ένα Brexit θα διακινδυνεύσει θέσεις εργασίας, την οικονομία, το εμπόριο και την ασφάλεια, μεταξύ άλλων στοιχείων της βρετανικής ζωής.
Οι παγκόσμιες αγορές ανέβηκαν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, αφότου αρκετές δημοσκοπήσεις το Σαββατοκύριακο έδειξαν ότι το στρατόπεδο του «Μένουμε» είχε ανακτήσει το προβάδισμα λίγο πριν το δημοψήφισμα.
Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ για την εφημερίδα The Telegraph και The Times έδειξαν αντικρουόμενα αποτελέσματα.
Η στερλίνα διαπραγματευόταν υψηλότερα στο 1,4736 δολ. σήμερα το πρωί, από τα επίπεδα του περίπου 1,40 δολ. την περασμένη εβδομάδα.
Ο Farage επιτέθηκε σε όσους υποστηρίζουν το «Μένουμε», συμπεριλαμβανομένου του χρηματιστή George Soros, ο οποίος προειδοποίησε ότι η αξία της στερλίνας θα μπορούσε να κατρακυλήσει έως και 20% εάν κερδίσει το «Φεύγουμε».
«Η στερλίνα ή θα ανεβαίνει ή θα κατεβαίνει.
Ειλικρινά, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ιστορίας της έχει ανέβει και έχει κατέβει», είπε στο CNBC, προσθέτοντας ότι η πτώση της αξίας της στερλίνα θα είναι κάτι «απολύτως θαυμάσιο για τις εξαγωγές».
«Ο George Soros πιστεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.
Είναι σταθερά ένας ευρωπαίος φεντεραλιστής.
Πάντα ήταν, οπότε, δεν μου προκαλεί έκπληξη αυτό που είπε».
Μέρος της μετατόπισης των ψηφοφόρων και πάλι προς το στρατόπεδο του «Μένουμε» θεωρείται από ορισμένους σχολιαστές ότι αποτέλεσε αντίδραση για μία αφίσα της εκστρατείας του Farage υπέρ του Brexit, η οποία απεικονίζει μια μακρά σειρά προσφύγων με τις λέξεις «οριακό σημείο», αν και ο Farage υπερασπίστηκε το περιεχόμενο της αφίσας σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα.
Ο Farage είναι γνωστός για τις κραυγαλέες του απόψεις και η αφίσα έχει αποδειχθεί εξίσου αμφιλεγόμενη ακόμη και μεταξύ των συναγωνιστών του υπέρ του Brexit.
Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Michael Gove, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο BBC το Σαββατοκύριακο ότι η αφίσα τον έκανε να «ανατριχιάσει».
Ακόμη, ο φιλοευρωπαίος ακτιβιστής και υπουργός Οικονομικών, George Osborne, συνέκρινε την αφίσα με ναζιστική προπαγάνδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης