Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock: Οι αγορές στερλίνας πριν από το Brexit επιτάχυναν το χάος που ακολούθησε

BlackRock: Οι αγορές στερλίνας πριν από το Brexit επιτάχυναν το χάος που ακολούθησε
Παράλογη η υποχώρηση στις αμερικανικές μετοχές και σε άλλα επενδυτικά προϊόντα που δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με το Brexit
Οι απίστευτες διακυμάνσεις της στερλίνας ήταν το αποτέλεσμα των μαζικών αγορών στο νόμισμα από επενδυτές πριν από το Brexit.
Αυτό επισημαίνει ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της BlackRock, Ewen Cameron Watt, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016.
Μάλιστα σημειώνει ότι η στερλίνα μπορεί να ανακάμψει ελαφρώς την επόμενη εβδομάδα, αλλά σε γενικές γραμμές αναμένεται ότι θα συνεχίσει να κινείται στα παρόντα επίπεδα για τους επόμενους 6 μήνες.
Δηλώνει μάλιστα ότι ίσως υπήρχαν μικρότερες αναταράξεις στις αγορές εάν οι επενδυτές δεν είχαν αγοράσει στερλίνες με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι προηγείται το «Μένουμε».
Όσον αφορά τις απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που λίγο μετά το άνοιγμα της Wall Street κινούνται έως 3%, ο Watt χαρακτήρισε το φαινόμενο «παράξενο», ενώ και για πολλά άλλα επενδυτικά προϊόντα, πέραν των μετοχών, σημείωσε ότι οι υποχωρήσεις που καταγράφονται δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με το Brexit.
Το «πάγωμα» των αυξήσεων για τα αμερικανικά που αναμένεται από τη Fed, αναμένεται ότι θα είναι ένα θετικό γεγονός για τις πιστωτικές αγορές, ενώ ο ίδιος είπε ότι του αρέσει η ποιότητα που διαπιστώνεται στις αναδυόμενες αγορές και ιδιαίτερα στο Μεξικό.
Τέλος, για την Ιαπωνία τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα τεράστιο δίλημμα, μετά την αποτυχία της νομισματικής πολιτικής της και του προγράμματος ρευστότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης