Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Καλωσορίσατε στο νησί Boris Johnson - Τώρα που έφυγαν όλοι, έρχεται ο πρώην Δήμαρχος

Independent: Καλωσορίσατε στο νησί Boris Johnson -  Τώρα που έφυγαν όλοι, έρχεται ο πρώην Δήμαρχος
O πρόεδρος Juncker έκανε ήδη ξεκάθαρο ότι η Βρετανία δεν θα έχει καμία ιδιαίτερη μεταχείριση στις διαπραγματεύσεις
Με ένα ασύλληπτο πρωτοσέλιδο η βρετανική Independent σκιαγραφεί την επόμενη ημέρα για τη Βρετανία, μετά το Brexit| της περασμένης Πέμπτης 23 Ιουνίου.
«Τα «σπάσαμε με την Ευρώπη, ο πρωθυπουργός έχει παραιτηθεί, ο Nigel Farage δεν κρατιέται, οι αγορές κατέρρευσαν, η Σκωτία Θέλει νέο δημοψήφισμα, υπάρχουν 53 εμπορικές συμφωνίες που θα τεθούν εκ νέου σε διαπραγμάτευση και ένας άνδρας είναι υποψήφιος για επόμενος πρωθυπουργός… Καλωσορίσατε στο νησί του Boris».



Το δημοσίευμα ουσιαστικά υποστηρίζει ότι όλα αυτά έγιναν για να γίνει πρωθυπουργός ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson, ο οποίος στο μεταξύ δε εμφανίζεται βιαστικός για τις απόμενες κινήσεις της Βρετανίας προς την πόρτα της ΕΕ.
Όμως οι διαπραγματεύσεις που περιμένουν τη Βρετανία και κατ επέκταση τον Boris Johnson σε περίπτωση που διαδεχτεί τελικά τον David Cameron το ερχόμενο Φθινόπωρο θα είναι σκληρές και μια πραγματική δοκιμασία για τον ίδιο.
Άλλωστε ο πρόεδρος Juncker έκανε ήδη ξεκάθαρο ότι η «Βρετανία δεν θα έχει καμία ιδιαίτερη μεταχείριση στις διαπραγματεύσεις».
Το ερώτημα που θέτει η εφημερίδα είναι εάν ο πιθανός νέος βρετανός πρωθυπουργός έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει και την ΕΕ και τη Σκωτία, και τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν στην οικονομία της χώρας ταυτόχρονα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης