Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πενθεί» για το Brexit ο πρωθυπουργός της Μάλτας - «Χάθηκε ένα μέλος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας»

«Πενθεί» για το Brexit ο πρωθυπουργός της Μάλτας - «Χάθηκε ένα μέλος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας»
Ο κ. Muscat εξέφρασε την άποψη ότι όποια συμφωνία και να επιτευχθεί ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι κατώτερη σε σχέση με όσα ίσχυαν πριν
Τραγικούς τόνους έδωσε στην επικείμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας ο Joseph Muscat, μέσω δηλώσεων του στο Sky News.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, λίγο πριν ξεκινήσει η σημερινή (28/6) Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, ανέφερε πως οι αρχηγοί των κρατών της Ε.Ε. «πενθούν», καθώς «χάθηκε ένα μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».
«Είναι σαν πένθος, σαν μία πένθιμη τελετή, σαν ολονυχτία, επειδή χάσαμε ένα μέλος της οικογένειάς μας, το οποίο μπορεί πλέον να είναι γύρω μας σαν φίλος, και όχι πραγματικά σαν μέλος της οικογένειας», δήλωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας έτσι ανοικτό το «παραθυράκι» για συνεργασία με το νησί, ακόμα και μετά το Brexit.
«Υπάρχουν μαθήματα που πρέπει να μάθουμε.
Αυτό που πραγματικά ελπίζω, είναι να μην υπάρξει μία γενικευμένη άσχημη συμπεριφορά απέναντι στους ανθρώπους που ψήφισαν υπέρ του Leave, δηλαδή ότι είναι "ανόητοι", "αδαείς" κλπ.
Διαφωνώ απολύτως με αυτού του είδους τη συμπεριφορά», υποστήριξε, προσθέτοντας όμως ότι η απόφαση των Βρετανών είναι ένα «μεγάλο λάθος».
Κλείνοντας, εξέφρασε την άποψη ότι όποια συμφωνία και να επιτευχθεί ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι κατώτερη σε σχέση με όσα ίσχυαν προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης