Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Η ΕΕ πρέπει να "ασκήσει πιέσεις" στο Κίεβο για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις

Handelsblatt: Η ΕΕ πρέπει να
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει, ότι "η συνεχιζόμενη πολιτική και οικονομική αναταραχή στο Κίεβο είναι η αποτυχία του προέδρου Petro Poroshenko και του φίλου του πρωθυπουργού Vladimir Groysman".
Καυστικό είναι το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt για την Ουκρανική κυβέρνηση με αφορμή την μη εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, δείχνοντας τη μεταστροφή της Γερμανίας στην ουκρανική κρίση μετά το Brexit.
Όπως αναφέρει "η συνεχιζόμενη πολιτική και οικονομική αναταραχή στο Κίεβο είναι η αποτυχία του προέδρου Petro Poroshenko και του φίλου του πρωθυπουργού του Vladimir Groysman".
Προσθέτει δε, ότι "οι δυτικοί εταίροι δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσουν την Ουκρανία, μέχρι η κυβέρνηση της να ξεκινήσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων".
"Η Ουκρανική κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει τους δυτικούς εταίρους, να βοηθήσει το Κίεβο" γράφει η Handelsblatt και διερωτάται "πώς μπορεί κάποιος να είναι τόσο χυδαίος, για να προτείνει την αντικατάσταση της Βρετανίας με τη χώρα τους στην ΕΕ, όπως έκανε ένας Ουκρανός βουλευτής;".
Σύμφωνα με το άρθρο, το Βερολίνο θα πρέπει να ενισχύσει την κριτική κατά της Ουκρανικής κυβέρνησης, γιατί "το Κίεβο δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις του για μεταρρυθμίσεις".
Επιπλέον, η άρνηση της Ουκρανίας να κάνει συνταγματικές αλλαγές για τη διοικητική αποκέντρωση, υπονομεύει τις συμφωνίες Μινσκ.
"Είναι ώρα για τους Poroshenko και Groysman να δράσουν" αναφέρει η εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι "η υπομονή της Ευρώπης δεν είναι απεριόριστη και αργά ή γρήγορα οι Βρυξέλλες δεν θα παρατείνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας".
Προσθέτει δε, ότι "φυσικά η Ουκρανία θέλει εγγυήσεις, ότι θα ενταχθεί στην ΕΕ, αλλά το Κίεβο θα πρέπει να το εξασφαλίσει αυτό από μόνο του".
Καταλήγοντας τονίζει, ότι "αν το Κίεβο εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, αυτό μπορεί να του χορηγήσει περαιτέρω εγγυήσεις για ένταξη στην ΕΕ, διαφορετικά η Ευρώπη θα πρέπει να άρει τις κυρώσεις στη Ρωσία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης