Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σε συνομιλίες αποκλιμάκωσης των στρατιωτικών εντάσεων συμφώνησε η Ρωσία με το NATO

Reuters: Σε συνομιλίες αποκλιμάκωσης των στρατιωτικών εντάσεων συμφώνησε η Ρωσία με το NATO
Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γερμανία έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή τους να παρατάξουν περισσότερους στρατιώτες στην Πολωνία και σε χώρες της Βαλτικής Θάλασσας
Συνομιλίες με τη Βορειο-Ατλαντική Συμμαχία (NATO) συμφώνησε να διεξάγει σύντομα η Ρωσία, σε μια αμοιβαία προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων που χαρακτηρίζουν τις σχέσεις των δύο πλευρών την τελευταία περίοδο και ιδιαίτερα μετά την προσάρτηση της Χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2014.
Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 επικαλούμενο δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Jean-Marc Ayrault μετά από συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Sergei Lavrov, στο Παρίσι, οι δύο πλευρές πρόκειται να συναντηθούν μετά τη σύνοδο του NATO τον ερχόμενο μήνα στη Βαρσοβία (8-9 Ιουλίου), με στόχο να εξουδετερώσουν τις στρατιωτικές εντάσεις που επιδείνωσε η ουκρανική κρίση.
Τον περασμένο Απρίλιο του 2016, το NATO συνάντησε έναν Ρώσο απεσταλμένο, όμως αυτό δεν είχε συνέχεια και δεν συνέβαλε στην αποκλιμάκωση των διμερών εντάσεων.
Τόσο η Γαλλία, όσο και άλλες χώρες-μέλη του NATO, ζητούσαν επιτακτικά νέα συνάντηση με τη ρωσική πλευρά, με στόχο την αναδόμηση των διόδων επικοινωνίας των δύο πλευρών.
Σύμφωνα με τον Ayrault, η Ρωσία έχει ήδη αποδεχθεί τη διεξαγωγή νέας συνάντησης απεσταλμένου της με το NATO, αλλά ζήτησε αυτή να πραγματοποιηθεί μετά τη σύνοδο της Βαρσοβίας, ούτως ώστε να αποτιμήσει τις αποφάσεις που θα ληφθούν εκεί.
Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γερμανία έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή τους να παρατάξουν περισσότερους στρατιώτες στην Πολωνία και σε χώρες της Βαλτικής Θάλασσας, ως προειδοποίηση στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης