Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αψιμαχίες Vodafone - Wind με τη διοίκηση της Forthnet στη Γενική Συνέλευση

Αψιμαχίες Vodafone - Wind με τη διοίκηση της Forthnet στη Γενική Συνέλευση
Δεν έδωσε γνωμοδοτήσεις που ισχυρίστηκε ότι διαθέτει η διοίκηση για τη νομιμότητα της συμφωνίας με τις τράπεζες με απόφαση ΔΣ
Ζητήματα διαφάνειας και νομιμότητας σε σχέση με τη συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες έθεσαν νωρίτερα οι εκπρόσωποι των Vodafone και Wind, στη Γενική Συνέλευση της Forthnet δείχνοντας ότι οι δύο πλευρές οδηγούνται σε αντιπαράθεση. Ειδικότερα, εκπρόσωποι και των δύο εταιριών έθεσαν το ερώτημα για ποιο λόγο η σύμβαση με τις πιστώτριες τράπεζες, και συγκεκριμένα στο κομμάτι της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 100 εκατ. ευρώ, δεν έρχεται προς κύρωση στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχει νομική βάση στο επιχείρημα της διοίκησης της Forthnet ότι υπάρχει απόφαση προ πενταετίας από Γενική Συνέλευση που εξουσιοδοτεί το ΔΣ να προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις.
Η διοίκηση της Forthnet ισχυρίστηκε ότι έχει δύο γνωμοδοτήσεις καθηγητών της νομικής που πιστοποιούν τη νομιμότητα των πράξεών της, αλλά αρνήθηκε να τις παραδώσει παρά την επιμονή των εκπροσώπων των Vodafone-Wind, ισχυριζόμενη ότι θα πρέπει να λάβει άδεια από τους δύο καθηγητές της νομικής.
Σε ερωτήματα αν η Forthnet έχει εξασφαλίσει την κάλυψη του μετατρέψιμου ομολογιακού η διοίκηση Παπαδόπουλου, ισχυρίστηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να συμβεί αυτό χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τι εννοεί και αν η συμφωνία με τις τράπεζες είναι ουσίας ή βρίσκεται στον αέρα.
Στο περιθώριο της Συνέλευσης πάντως, στελέχη της Forthnet ισχυρίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν θα υποβληθεί αίτηση χωρίς όμως να αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνδεθούν μεταγενέστερα με επενδυτή που θα έχει λάβει τηλεοπτική άδεια και θα καλύψει το ομολογιακό των 100 εκατ. ευρώ.

Νίκος Καρούτζος

nkaroutzos@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης