Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κατσέλη (ΕΕΤ): Η ΕΕ είναι αντιμέτωπη με ένα τεράστιο πολιτικό κενό - Η Ευρώπη πέθανε, ζήτω η Ευρώπη

Κατσέλη (ΕΕΤ): Η ΕΕ είναι αντιμέτωπη με ένα τεράστιο πολιτικό κενό - Η Ευρώπη πέθανε, ζήτω η Ευρώπη
Η ΕΕ χρειάζεται ένα κοινό όραμα για να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά στα επίπεδα που καμία εθνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει από μόνη της
Για την έλλειψη ηγεσίας και το πολιτικό κενό στην Ευρώπη, ενός κοινού οράματος και μιας στρατηγικής που υπονομεύουν το μέλλον της ΕΕ έκανε λόγο στην ομιλία της στο Cercle des Economistes 2016, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης τραπεζών και Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, Λούκα Κατσέλη.
Με τίτλο «η Ευρώπη πέθανε, ζήτω η Ευρώπη» η κα Κατσέλη αναφέρθηκε στην αδυναμία των ευρωπαίων ηγετών να πείσουν τους λαούς τους ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουν, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος, είναι προς όφελος τους.
«Πέρυσι είχαμε το φόβο του Grexit και φέτος είμαστε αντιμέτωποι με το Brexit.
Πρέπει να δράσουμε άμεσα για να μην βρεθούμε του χρόνου μπροστά σε μια νέα έκπληξη» τόνισε.
Υπογράμμισε ακόμη, ότι η ΕΕ χρειάζεται ένα κοινό όραμα για να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά στα επίπεδα που καμία εθνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει από μόνη της.
Κι αυτά τα επίπεδα είναι η Δημοκρατία, η ασφάλεια και η οικονομική σταθερότητα.
Οπως μάλιστα υπογράμμισε, πολλοί ευρωπαίοι, αν΄μεσά τους και οι Ελληνες, πιστεύουν ότι οι ΕΕ καταπατά αυτές τις αρχές.
Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης τραπεζών αναφέρθηκε και στην έλλειψη ηγεσίας και ηγετών στην ΕΕ που θα μπορούσαν να οδηγήσουν το ευρωπαϊκό άρμα σε ακόμη καλύτερες ημέρες από αυτές που πέτυχε έως τώρα.
Αντίθετα, υπάρχει η αίσθηση και κυρίως στου έλληνες, ότι η ΕΕ δεν είναι στο πλάι τους.
«Μπορεί να ωφεληθήκαμε από το πακέτο διάσωσης αλλά ξέρουμε και είναι δυστυχώς αλήθεια ότι το 89% των χρημάτων αυτών πάνε για την εξόφληση των δανειστών και μόλις το 11% στην ελληνική οικονομία που υποφέρει από υψηλή ανεργία και χαμηλή ανάπτυξη» είπε χχαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης