Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα αυξάνεται ξανά – Εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα αυξάνεται ξανά – Εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας
Διήμερη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας από σήμερα στην Ολλανδία
Την θέση ότι η Ελλάδα εκπληρώνει πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές και ότι η εμπιστοσύνη προς την χώρα αυξάνεται ξανά διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ.Παυλόπουλος.
Σε συνέντευξη του στην ολλανδική εφημερίδα "Het Financieele Dagblad" ενόψει της διήμερης επίσημης επίσκεψης του στην Ολλανδία από σήμερα ο κ.Παυλόπουλος επισημαίνει ότι πρέπει να ξαναδούμε ορισμένα σημεία του τρέχοντος προγράμματος προκειμένου να διορθωθούν κάποια λάθη.
Ερωτηθείς για τη στάση που τήρησε ως ΠτΔ καθώς από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατά της αποχώρησης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ευρώ ο κ.Παυλόπουλος υποστήριξε ότι εξετέλεσε το συνταγματικό του καθήκον ώστε να παραμείνει η Ελλάδα εντός της ΕΕ και του ευρώ.
«Θα παραβίαζα το χρέος μου αυτό εάν έμενα απαθής, όταν η Ελλάδα κινδύνευε να χάσει τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.
Τούτο ήταν χρέος μου όχι τόσο λόγω του σταθερού ευρωπαϊκού μου προσανατολισμού όσο λόγω της εντολής που προέκυψε από τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η οποία μ' εξέλεξε ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο κ.Παυλόπουλος.
Ερωτηθείς για το Όχι στο περσινό δημοψήφισμα και εάν αυτό ήταν ένα Όχι προς την Ευρώπη ο κ.Παυλόπουλος είπε ότι «από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, κατέστη σαφές τόσο από εμένα όσο και από τον Πρωθυπουργό ότι το δημοψήφισμα δεν ήταν μία ετυμηγορία για την παραμονή ή μη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.
Η πλειοψηφία αυτή είχε καθαρώς ευρωπαϊκό προσανατολισμό, όπως άλλωστε επέδειξαν και οι εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, οι οποίες όχι μόνον δεν σχετικοποίησαν αλλά, όλως αντιθέτως, κατέστησαν οιονεί αμετάκλητο τον προσανατολισμό αυτόν».
«Το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα έχει σαφώς βελτιωθεί.
Αυτό είναι επίσης σημαντικό για την εμπιστοσύνη.
Οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες.
Τώρα που η Ελλάδα εκπληρώνει πλήρως τις υποχρεώσεις της, πρέπει να ξαναδούμε ορισμένα σημεία του τρέχοντος Προγράμματος και να διορθώσουμε τα λάθη» τόνισε ο ΠτΔ, ο οποίος ερωτηθείς σε τι αναφέρεται όταν κάνει λόγο για λάθη, είπε πως «αναφέρομαι ιδίως σε θέματα άμεσης ή έμμεσης φορολογίας, τα οποία έχουν προφανώς υφεσιακές επιπτώσεις».
«Το κλίμα έχει πλέον βελτιωθεί και γι' αυτό δεν θέλω να μείνω σε λίγες μεμονωμένες αρνητικές δηλώσεις.
Και θέλω να ευχαριστήσω την Ολλανδία για την υποστήριξη που έχουμε λάβει τα τελευταία χρόνια, διότι η Ολλανδία αποτελεί έναν από τους βασικούς, ουσιαστικώς δε ιδρυτικούς, πυλώνες του όλου Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να αγωνιστούμε μαζί με την Ολλανδία για το μέλλον της ΕΕ.
Η Ολλανδία θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια διόρθωσης του τρέχοντος Προγράμματος και να συμβάλει στην επικράτηση της Αλληλεγγύης που απαιτείται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίλυση του οξύτατου Προσφυγικού ζητήματος» υπογράμμισε ο ΠτΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης