Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο κυπριακός «μπαλαντέρ» S.N.P. Southeast Network για τις περιπτώσεις των καναλιών Mega και Star

Ο κυπριακός «μπαλαντέρ» S.N.P. Southeast Network  για τις περιπτώσεις των καναλιών Mega και Star
Ο μονόδρομος διάσωσης του Μεγάλου Καναλιού και το «μαξιλάρι» για το Star
Δύο είναι τα σενάρια για την κάθοδο της εταιρίας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η εταιρία, της οποίας μέτοχος είναι η κυπριακή S.N.P. Southeast Network Public Limited και η οποία είναι εισηγμένη στη μη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Κύπρου με βασικό μέτοχο στέλεχος που έχει παρουσία σε ΔΣ εταιριών του ομίλου Βαρδινογιάννη όπως αποκάλυψε το bankingnews, φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει μπαλαντέρ.
Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο για τη διάσωση του Mega το οποίο ναι μεν κατέθεσε αίτηση για λήψη αδείας αλλά δεν διαθέτει τραπεζική ενημερότητα και θεωρείται πολύ πιθανό να αποκλειστεί από τη διαδικασία.
Σε περίπτωση που η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ λάβει άδεια τότε θα μπορούσε να αποκτήσει το Μεγάλο Κανάλι όπου η εκκαθάριση εν λειτουργία φαντάζει πλέον η καλύτερη λύση εφ όσον δεν υπάρξουν εκπλήξεις με τις δικαστικές προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών κατά της διαδικασίας τη δημοπρασίας.
Πέραν αυτού είναι προφανές ότι ακόμα και να οδηγηθεί σε διαδικασία εκκαθάρισης το Mega τότε υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία αλλά και έμπειρο προσωπικό το οποίο θα μπορούσε να περάσει στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ.
Πέρα όμως από το Mega η υποψήφια εταιρία για τη λήψη τηλεοπτικής αδείας θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως ανάχωμα για το Star.
Στο τελευταίο σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ έχουν γίνει δύο αυξήσεις κεφαλαίου από την οικογένεια Βαρδινογιάννη ύψους 25 εκ Ευρώ (21 Δεκεμβρίου 2015 και 15 Φεβρουαρίου του 2016).
Η Νέα Τηλεόραση που ελέγχει το Star σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό του 2014 την 31/12/2014 είχε ίδια κεφάλαια 19 εκ Ευρώ (13,7 εκ καταβολές μετόχου έναντι αύξησης μετοχικού κεφαλαίου) και ζημίες της τάξεως των 10 εκ Ευρώ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και το 2015 οι ζημίες έχουν διαμορφωθεί σε 10 εκ Ευρώ περίπου.
Κατά συνέπεια και με βάση τα παραπάνω στοιχεία η καθαρή θέση σήμερα διαμορφώνεται στα επίπεδα των 20 εκ Ευρώ (χωρίς να υπολογίζονται τυχόν προκαταβολές μετόχων έναντι μελλοντικών αυξήσεων) μέγεθος εκ πρώτης όψεως απολύτως επαρκές για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας.
Ωστόσο στον ισολογισμό του 2014 υπάρχουν παρατηρήσεις από τον ορκωτό ελεγκτή όπου αναφέρεται ότι δεν έχουν γίνει προβλέψεις αποζημίωσης προσωπικού (5,3 εκ Ευρώ), επισφαλών απαιτήσεων (3,9 εκ Ευρώ) και αποσβέσεις ενσώματων και ασώματων στοιχείων του Ενεργητικού (53,9 εκ Ευρώ).
Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην προκήρυξη δεν είναι απίθανο να υπάρξουν ενστάσεις σε ό τι αφορά στο ύψος των κεφαλαίων του Star με την επίκληση των αναφορών του ορκωτού.
Και σε αυτή την περίπτωση η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ θα μπορούσε να αποτελέσει το μέσο για τη συνέχιση της λειτουργίας του Star υπό νέο εταιρικό σχήμα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης