Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η ΕΕ παύει να είναι ελκυστική – Να υπερασπιστούμε το κοινωνικό κράτος

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η ΕΕ παύει να είναι ελκυστική – Να υπερασπιστούμε το κοινωνικό κράτος
Αναγκαία η δημοσιονομική πειθαρχία αρκεί να μην οδηγήσει στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους είπε ο ΠτΔ
Την θέση ότι η ΕΕ παύει να είναι ελκυστική κάτι που άλλωστε έδειξε και το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος κατά την επίσκεψη του στο Κοινωνικό και Οικονομικό Συμβούλιο των Κάτω Χωρών (SER).
Ο κ.Παυλόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ολλανδία, επεσήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Ελλάδα και την ΕΕ, εάν συνεχισθεί η ίδια πολιτική λιτότητας.
Ο ΠτΔ αναφέρθηκε στα ανησυχητικά ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη και ιδίως στην ανεργία των νέων ανθρώπων, την οποία και χαρακτήρισε θρυαλλίδα στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και συγκεκριμένα στις σχέσεις εργασίας και στο ασφαλιστικό σύστημα, και ιδίως στον άξονα των υπηρεσιών υγείας.
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κοινωνικό κράτος συνιστά «κορωνίδα» της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού ήδη από την ίδρυση των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε ο κ.Παυλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι είναι αναγκαία η δημοσιονομική πειθαρχία, υπό τον όρο, όμως, να μην οδηγήσει στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης