Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Η στρατηγική της εταιρείας ανά επενδυτική κατηγορία, μετά την αναταραχή λόγω Brexit

tags :
BlackRock: Η στρατηγική της εταιρείας ανά επενδυτική κατηγορία, μετά την αναταραχή λόγω Brexit
Σημαντικές επιπλοκές για τις επενδύσεις δημιουργεί το σημερινό περιβάλλον αβεβαιότητας
Σε ανάλυση του οικονομικού τοπίου όπως έχει διαμορφωθεί μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία προχωράει ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της BlackRock, Richard Turnill, εξηγώντας το πώς η εταιρεία έχει ανασκευάσει τις εκτιμήσεις της για τα επενδυτικά προϊόντα.
Στο κείμενό του ο Turnill επισημαίνει, μεταξύ άλλων:
Το διάγραμμα αυτής της εβδομάδας εξηγεί γιατί έχουμε ενημερώσει την τοποθέτησή μας για το ενεργητικό, μετά το βρετανική δημοψήφισμα που αποφάσισε την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η πολιτική αβεβαιότητα έχει αυξηθεί στον απόηχο της είδησης για το Brexit, όπως δείχνει το παρακάτω διάγραμμα, και αναμένουμε ότι η αυξημένη αβεβαιότητα θα συνεχιστεί για αρκετό χρονικό διάστημα.

006970A_BII_chart_blog_V1

Η θέση του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου είναι κενή, ένα σκωτσέζικο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία είναι δυνατό και οι διαπραγματεύσεις για το Brexit κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια.
Ο άμεσος κίνδυνος και νέων αποχωρήσεων από την της Ε.Ε. είναι χαμηλός, πιστεύουμε, αλλά σημαντικές πολιτικές ψηφοφορίες θα λάβουν χώρα τους επόμενους 15 μήνες στην Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες το Νοέμβριο.
Εκτός από την αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα, βλέπουμε επίσης μία πιο συγκρατημένη παγκόσμια ανάπτυξη στο μέλλον.
Έχουμε περιορίσει τις προσδοκίες μας για την παγκόσμια ανάπτυξη και τώρα περιμένουμε μια μικρή επιβράδυνση κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών.
Βλέπουμε κίνδυνο για ύφεση στο Ηνωμένο Βασίλειο και επιβράδυνση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι αβεβαιότητες γύρω από το Brexit επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία.
Οι νέες μας μακροοικονομικές προβλέψεις υπογραμμίζουν ότι η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά το Ηνωμένο Βασίλειο και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Βλέπουμε περιορισμένη άμεση οικονομική επίπτωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, την ανεπτυγμένη Ασία και τις αναδυόμενες αγορές, αλλά αυξημένους πτωτικούς κινδύνους.
Περιμένουμε επίσης χαμηλότερα επιτόκια, με την Τράπεζα της Αγγλίας να αναμένεται να μειώσει τα δικά της σύντομα, με τα επιτόκια στις ΗΠΑ να «παγώνουν» και σημαντική πιθανότητα για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ευρωζώνη και την Ιαπωνία.
Όμως, πιστεύουμε ότι υπάρχει περιορισμένο πεδίο για τη νομισματική πολιτική ώστε να αναθερμάνει την παγκόσμια οικονομία και η πολύ απαραίτητη δημοσιονομική τόνωση και πρόοδος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων φαίνονται απίθανες για τους επόμενους μήνες.
Οπότε, πώς έχουμε ενημερώσει ανάλογα τις σκέψεις μας περί του ενεργητικού;
Έχουμε υποβαθμίσει τις ευρωπαϊκές μετοχές σε underweight (μείωση έκθεσης) και διατηρούμε μια αρνητική άποψη για τον τραπεζικό τομέα της ευρωζώνης.
Προτιμούμε το εισόδημα και έχουμε αναβαθμίσει σε overweight την έκθεση σε αμερικανικές τράπεζες και χρέος αναδυόμενων αγορών.
Μας αρέσουν τα αμερικανικά ομόλογα υψηλής αξιολόγησης πιστοληπτικής αξιολόγησης, το χρέος σε σκληρό νόμισμα από τις αναδυόμενες αγορές, οι μετοχές σε επιλεγμένες αναδυόμενες αγορές και παγκόσμιες μετοχές με ποιότητα και αυξανόμενο μέρισμα.
Στην τελική γραμμή:
Συνολικά, στο σημερινό αβέβαιο, χαμηλής ανάπτυξης περιβάλλον εμείς προτιμούμε το χρέος έναντι των μετοχών και πιστεύουμε ότι η έκθεση σε χρυσό και εναλλακτικές λύσεις, ως τρόπος διαφοροποίησης, έχει νόημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης