Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Putin με Obama για Συρία, Ουκρανία και Ναγκόρνο Καραμπάχ σε κλίμα συναίνεσης

Τηλεφωνική επικοινωνία Putin με Obama για Συρία, Ουκρανία και Ναγκόρνο Καραμπάχ σε κλίμα συναίνεσης
Αμφότεροι πρόεδροι συμφώνησαν στη σημασία που έχει η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ
Έτοιμοι να βελτιώσουν τον επιχειρησιακό συντονισμό τους στη Συρία δήλωσαν ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin και ο Αμερικανός ομόλογός του, Barack Obama, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016.
Όπως είναι γνωστό, οι διμερείς σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ στο συριακό ζήτημα συχνά έχουν χαρακτηριστεί από διαφωνίες και εντάσεις, καθώς οι δύο χώρες ακολουθούν η κάθε μία τη δική της στρατηγική, συχνά υποστηρίζοντας αντίπαλες αντιμαχόμενες ομάδες.
Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο ανέφερε, ότι ο Putin ζήτησε από τον Obama να συνδράμει στο διαχωρισμό της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης, από το Μέτωπο Nusra και άλλες «εξτρεμιστικές ομάδες».
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών έλαβε χώρα με πρωτοβουλία της ρωσικής πλευράς, με αμφότερους προέδρους να συμφωνούν στη σημασία που έχει η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Putin και Obama φέρονται να συζήτησαν μεταξύ άλλων τις διενέξεις στην Ουκρανία και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης