Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαγκλαντές: Τρομοκρατικό χτύπημα με 2 νεκρούς και πάνω από 10 τραυματίες κοντά στη Ντάκα

Μπαγκλαντές: Τρομοκρατικό χτύπημα με 2 νεκρούς και πάνω από 10 τραυματίες κοντά στη Ντάκα
Όλα τα θύματα της επίθεσης είναι μέλη των αρχών ασφαλείας, ενώ νεκρός φέρεται να είναι και ένας εκ των δραστών
Σε νέο μακελειό πήγε να μετατρέψει ομάδα τρομοκρατών μία συλλογική μουσουλμανική προσευχή στο Μπαγκλαντές, όταν πραγματοποίησε επίθεση έξω από τζαμί το πρωί της Πέμπτης (7/7) αφαιρώντας τη ζωή ενός αστυνομικού και τραυματίζοντας τουλάχιστον δέκα ακόμη.
Συγκεκριμένα, το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Σολάκια, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χλμ βορειοανατολικά της Ντάκα, με τις αρχές να αναφέρουν ότι τη στιγμή της επίθεσης στην περιοχή βρίσκονταν περισσότεροι από 100.000 πιστοί, οι οποίοι γιόρταζαν το τέλος του Ραμαζανίου.
Σύμφωνα με τις αρχές, όλα τα θύματα της επίθεσης είναι μέλη των αρχών ασφαλείας, η παρουσία των οποίων ήταν αυξημένη στην περιοχή, λόγω του πρόσφατου περιστατικού με το μακελειό στ μαγαζί στη Ντάκα, το οποίο στοίχησε τη ζωή σε 22 άτομα.
Να σημειώσουμε ότι οι δράστες είναι ήδη περικυκλωμένοι σε σπίτι στη Ντάκα, ενώ οι αρχές έχουν αναφέρει ότι ήδη ένας εξ αυτών έχει τραυματιστεί θανάσιμα.
Μόλις μία μέρα πριν, το Ισλαμικό Κράτος είχε δημοσιεύσει βίντεο, στο οποίο ανέφερε ότι η αιματηρή επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας ήτανε «μόνο η αρχή» και ότι αναμένεται να επακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις, με την αστυνομία ωστόσο να αμφισβητεί το κατά πόσο οι τζιχαντιστές έχουν όντως ανάμειξη με την εν λόγω επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης