Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P: Υποβάθμιση των ομολόγων «γενικών υποχρεώσεων» του Πουέρτο Ρίκο σε σκουπίδια - Σε «D» από «CC»

S&P: Υποβάθμιση των ομολόγων «γενικών υποχρεώσεων» του Πουέρτο Ρίκο σε σκουπίδια - Σε «D» από «CC»
Σύντομα τα οικονομικά του Πουέρτο Ρίκο - που αποτελεί μέρος της κοινοπολιτείας εδαφών των ΗΠΑ - θα τεθούν υπό τον έλεγχο ομοσπονδιακού συμβουλίου των ΗΠΑ
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ομολόγων «γενικών υποχρεώσεων» που εκδίδει η τοπική αυτοδιοίκηση (GO - General Obligation debt) άνευ εμπράγματων εξασφαλίσεων στο Πουέρτο Ρίκο με εγγύηση του Δημοσίου, σε χρηματο-οικονομικά «σκουπίδια», προχώρησε την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 ο διεθνής οίκος αξιολογήσεων Standard & Poor's (S&P).
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο S&P, τα ομόλογα GO του Πούερτο Ρίκο υποβαθμίστηκαν σε «D» (default), από «CC», λόγω της αθέτησης πληρωμών ομολογιακών υποχρεώσεων που πραγματοποίησε η χώρα την 1η Ιουλίου 2016.
Όπως είχε προειδοποιήσει το Πουέρτο Ρίκο, την περασμένη Παρασκευή 1/7 επέλεξε να συνεχίσει να παρέχει βασικές κρατικές υπηρεσίες αντί να εξοφλήσει υποχρεώσεις της αξίας 911 εκατ. δολαρίων προς τους πιστωτές της.
Σύντομα τα οικονομικά του Πουέρτο Ρίκο - που αποτελεί μέρος της κοινοπολιτείας εδαφών των ΗΠΑ - θα τεθούν υπό τον έλεγχο ομοσπονδιακού συμβουλίου των ΗΠΑ, μετά την υπογραφή στις 30/6 από τον Αμερικανό πρόεδρο, Barack Obama, ενός νόμου που παρέχει πρόσβαση στο Πουέρτο Ρίκο σε μια διαδικασία αναδιάρθρωσης των χρεών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης