Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπερψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τις έρευνες υδρογονανθράκων

Υπερψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τις έρευνες υδρογονανθράκων
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεσήμανε, ότι με το νομοσχέδιο η Ελλάδα έρχεται να καλύψει ένα κενό στον τομέα αυτό, ενώ έδωσε έμφαση, ότι πλέον η ΔΕΗ θα έχει τους δικούς της πόρους.
Με μεγάλη πλειοψηφία έχοντας τη συναίνεση όλων των κομμάτων πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορά το πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε, ότι με αυτό το νομοσχέδιο η Ελλάδα έρχεται να καλύψει ένα κενό στον τομέα αυτό, ενώ έδωσε έμφαση, ότι πλέον η ΔΕΗ θα έχει τους δικούς της πόρους.
Το συναινετικό κλίμα πάντως που υπήρχε στην Επιτροπή, υπονομεύθηκε για λίγο, ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος και τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη, με ανταλλαγή απαξιωτικών χαρακτηρισμών.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με αφορμή το σχόλιο του κ. Σκουρλέτη, ότι ο κ. Μανιάτης ως πρώην υπουργός Περιβάλλοντος μιλάει πάντα "δημιουργώντας την εντύπωση ότι υπάρχει η προ Μανιάτη και η μετά Μανιάτη εποχή".
"Είναι σαν να λέμε, πριν την μεταπολίτευση και μετά την μεταπολίτευση εποχή", σημείωσε ο υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη αντίθεσή του στα όσα ανέφερε νωρίτερα ο κ. Μανιάτης για τους δημόσιους επιθεωρητές περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι ιδιώτες.
"Δεν έχουμε αντίληψη κρατισμού, αλλά θέλουμε ένα σύγχρονο κράτος, να παίζει ανεξάρτητα τον ελεγκτικό του ρόλο" απάντησε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε ότι "εσείς εκφράζετε τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης