Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard & Poor's: Επιβεβαίωσε την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση της Γερμανίας σε «AAA/A-1+»

Standard & Poor's: Επιβεβαίωσε την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση της Γερμανίας σε «AAA/A-1+»
Σταθερές οι προοπτικές επαναξιολόγησης της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης
Την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση «AAA/A-1+» της Γερμανίας επιβεβαίωσε την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's (S&P), ο οποίος παράλληλα διατήρησε σε «σταθερή» την προοπτική επαναξιολόγησης (outlook) της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.
Όπως εξήγησε ο S&P, κατά τη γνώμη του η ιδιαίτερα διαφοροποιημένη παραγωγικά, ανταγωνιστική, σύγχρονη οικονομία της Γερμανίας θα συνεχίσει να μπορεί να απορροφά μεγάλα οικονομικά και χρηματο-οικονομικά σοκ, διατηρώντας στο μεταξύ αναπτυξιακή ορμή.
Επίσης, η Γερμανία φέρεται να διαθέτει ιστορικό υγιών δημοσιονομικών πολιτικών και πειθαρχία στον τομέα των δημοσίων δαπανών.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο S&P δεν προβλέπει καμία επίδραση του Brexit στην πιστοληπτική αξιολόγηση της Γερμανίας.
Εξωγενείς παράγοντες «δεν διακινδυνεύουν» την ισχύ της δημοσιονομικής θέσης και του εμπορικού πλεονάσματός της Γερμανίας, ενώ τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια και η ταχεία αύξηση των φορολογικών εσόδων συνεχίζουν να ευνοούν τα δημόσια οικονομικά της χώρας.
Τόσο η μακροπρόθεσμη (ΑΑΑ), όσο και η βραχυπρόθεσμη (Α-1+) πιστοληπτική αξιολόγηση της Γερμανίας επιβεβαιώθηκαν από τον S&P, ο οποίος αιτιολογεί τη «σταθερή» προοπτική επαναξιολόγησης αυτών αναφέροντας, ότι κατά την εκτίμησή του τα δημόσια οικονομικά και το ισχυρό εξωτερικό ισοζύγιο θα συνεχίσουν να μπορούν να αντέχουν δυνητικές χρηματο-οικονομικές και οικονομικές αναταράξεις.
Ο S&P κάνει λόγο για αύξηση της πολιτικής αβεβαιότητας στις επερχόμενες ομοσπονδιακές εκλογές του 2017, αναγνωρίζοντας την άνοδο των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων και στη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης