Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock: Το Brexit θα προκαλέσει ύφεση στη Βρετανία το 2017 και χαμηλή ανάπτυξη τα επόμενα 5 χρόνια

BlackRock: Το Brexit θα προκαλέσει ύφεση στη Βρετανία το 2017 και χαμηλή ανάπτυξη τα επόμενα 5 χρόνια
Ο Richard Turnill είπε κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων, ότι "το βασικό μας σενάριο είναι, ότι θα έχουμε μια ύφεση" στο Ηνωμένο Βασίλειο το επόμενο έτος.
Η Βρετανία θα πέσει σε ύφεση κατά το επόμενο έτος και η ανάπτυξη σε κάθε ένα από τα επόμενα 5 χρόνια θα είναι τουλάχιστον 0,5% χαμηλότερο, ως αποτέλεσμα της εξόδου της από την ΕΕ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων της BlackRock.
Ο Richard Turnill είπε κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων για τις επενδυτικές προοπτικές της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, ότι "το βασικό μας σενάριο είναι, ότι θα έχουμε μια ύφεση" στο Ηνωμένο Βασίλειο το επόμενο έτος.
Συμπλήρωσε ακόμη, ότι "είναι πιθανό να υπάρξει μια σημαντική μείωση των επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο", προσθέτοντας ότι το Brexit διασφαλίζει, ότι η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
Ο Turnill και οι συνεργάτες του εκτιμούν, ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια στο μηδέν αυτή την εβδομάδα, από το σημερινό ιστορικό χαμηλό του 0,5% και θα επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αγοράς ομολόγων της τον επόμενο μήνα.
"Η αγορά δεν τιμολογείται εξ ολοκλήρου γι' αυτό ακόμη", δήλωσε ο Scott Thiel, της BlackRock αναπληρωτής CIO και επικεφαλής των παγκόσμιων ομολόγων.
Συμπλήρωσε δε, ότι "αυτό σημαίνει, ότι η στερλίνα θα υποχωρήσει περαιτέρω, αν και όχι τόσο χαμηλά όσο έφθασε η ισοτιμία έναντι του δολαρίου, εκτός εάν προκύψουν ακραίες συνθήκες".
Ο Turnill προέβλεψε, ότι "το νέφος του Brexit θα οδηγήσει σε σημαντικά χαμηλότερη ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ, καθώς θα αναβληθούν επενδυτικά σχέδια και θα έχουν έναν μέτρια αρνητικό αντίκτυπο στις ΗΠΑ και την ανάπτυξη της Ασίας".
Η BlackRock εκτιμά, ότι συνολικά οι παγκόσμιες αποδόσεις των επενδύσεων θα παραμείνουν χαμηλές σε όλες τις κατηγορίες των περιουσιακών στοιχείων, χάρη στην περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση από την Τράπεζα της Αγγλίας, την ΕΚΤ και την Τράπεζας της Ιαπωνίας, καθώς και την διατήρηση από την Fed των επιτοκίων σε χαμηλότερα επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι αναμενόταν.
Σε ένα χαμηλής απόδοσης περιβάλλον, ευνοούνται ομόλογα αναδυόμενων αγορών, εταιρικά χρέη χαμηλού επενδυτικού ρίσκου σε αναπτυγμένες αγορές και επιλεγμένα τραπεζικά χρέη στις χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης.
Οι μετοχές είναι επίσης ένα καλό στοίχημα, ακόμη και αν η Wall Street διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, με την εύκολη παγκόσμια νομισματική πολιτική να συνεχίζει να στηρίζει τις τιμές.
Η μερισματική απόδοση για τα παγκόσμια αποθέματα είναι σήμερα περίπου 2,6%, μια ελκυστική πρόταση σε σύγκριση με τις εξαιρετικά χαμηλές, ακόμη και αρνητικές αποδόσεις των ομολόγων, δήλωσε ο επικεφαλής ενεργών επενδύσεων της BlackRock, Charles Prideaux.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης