Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Φάκελος» τηλεοπτικές άδειες - Η κόμπλα με Βαρδινογιάννη, o Κοντομηνάς και η ομάδα των 4

«Φάκελος» τηλεοπτικές άδειες - Η κόμπλα με Βαρδινογιάννη, o Κοντομηνάς και η ομάδα των 4
Αύριο Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί η πρώτη λίστα με τους τελικούς διεκδικητές
Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης αύριο Πέμπτη (14/7) θα πρέπει να ανακοινωθεί μια πρώτη λίστα με τους τελικούς διεκδικητές για τις τηλεοπτικές άδειες.
Την Πέμπτη δηλαδή θα φανεί ποιος "κόβεται" διότι δεν πέρασε τον αρχικό έλεγχο και ποιος συνεχίζει.
Αυτό είναι το επίσημο στοιχείο.
Το ανεπίσημο είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται πρώτα να εξεταστούν οι ενστάσεις που υπέβαλαν οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό έναντι των αντιπάλων τους.
Σε αυτή την περίπτωση, είναι εξαιρετικά πιθανό να μην ανακοινωθεί κανένας κατάλογος την προσεχή Πέμπτη και η διαδικασία να βγει εκτός χρονοδιαγράμματος.

Ποιοι κόβονται

Στο μεταξύ θεωρείται δεδομένο ότι έχουν «κοπεί» τόσο το ΑΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη καθώς στο φάκελο που κατέθεσε δεν υπήρχε ούτε το παράβολο των 30.000 ευρώ (ανακοινώθηκε άλλωστε από τη γγ Ενημέρωσης) αλλά και το Mega καθώς δεν διαθέτει τραπεζική ενημερότητα.
Όπως όλα δείχνουν εκτός διαγωνισμού θα μείνει –σε δεύτερο ωστόσο χρόνο- και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.
Η υποψηφιότητα του τελευταίου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων καθώς θεωρείται ένας από τους… φίλους της κυβέρνησης και κυρίως των κκ. Αλέκου Φλαμπουράρη (υπουργός Επικρατείας και εξ’ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα, γνωστός κι ως μέντορας του πρωθυπουργού), Χρήστου Σπίρτζη (υπουργός Υποδομών, ο οποίος εκτός των άλλων διατηρεί και άριστες σχέσεις με τον υπουργό Νίκο Παππά, με τον πρώτο είναι και κουμπάροι) και Πάνου Καμμένου (πρόεδρος ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος πρόσφατα αποκάλυψε ότι είναι κουμπάρος με τον κ. Καλογρίτσα).
Δεδομένου ότι το μόνο «χαρτί» που έχει μείνει στα χέρια της κυβέρνησης είναι αυτό της «άφθαρτης» κυβέρνησης και της αξιοκρατίας, θεωρείται δεδομένο από τους γνώστες των όσων συμβαίνουν στα παρασκήνια του Μεγάρου Μαξίμου ότι ο κ. Καλογρίτσας θα κοπεί από τις πανελλαδικές άδειες.
Σύμφωνα με τις εισηγήσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας, η ανάδειξη του κ. Καλογρίτσα ως… καναλάρχη θα αποτελέσει βούτυρο στο ψωμί της Νέας Δημοκρατίας, τη στιγμή που το κόμμα της λεωφόρου Συγγρού έχει σηκώσει… κεφάλι για τα καλά. Αυτό προκύπτει άλλωστε από τις δημοσκοπήσεις.

Η… κόμπλα με τον Βαρδινογιάννη

Στο μεταξύ πρόβλημα –υπό κάποια ευρύτερη έννοια του όρου- εντοπίζεται με την υποψηφιότητα Βαρδινογιάννη.
Δεδομένου όμως του βεληνεκούς της οικογένειας Βαρδινογιάννη αλλά και των άριστων σχέσεων που διατηρεί τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.
Και εξηγούμεθα: ως γνωστόν, φάκελο για τις τηλεοπτικές άδειες κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR CHANNEL (ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη).
Ως επίσης γνωστόν, φάκελο κατέθεσε και μια κυπριακή εταιρεία. Κι εδώ είναι το… πρόβλημα.
Όπως έχει γράψει και το bankingnews η εν λόγω εταιρεία σχετίζεται με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Μάλιστα, ο βασικός μέτοχος της εταιρείας (Νικόλαος Ντάβαρης μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του Star).
Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν οι… του Μεγάρου Μαξίμου δεν βρίσκουν τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει να προκριθεί και η κυπριακή εταιρεία και το Star, όπου που σε πρώτη φάση δεν εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα.
Βέβαια σε αυτό το σημειο θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως έγραψε και χθες Τρίτη το bankingnews επικαλούμενο σχετικές πληροφορίες κάποιοι εκ των διεκδικητών ετοιμάζονται να εγείρουν ζητήματα για τον ισολογισμό του Star και συγκεκριμένα για τις παρατηρήσεις του ορκωτού ελεγκτή οι οποίες αν ληφθούν υπό όψιν η καθαρή θέση της εταιρίας είναι αρνητική.

Η περίπτωση… Κοντομηνάς

Περίπλοκη φαίνεται πως είναι η περίπτωση του Δημήτρη Κοντομηνά και του Alpha.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Κοντομηνάς αντιμετωπίζει «προβλήματα» λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντομηνάς, μαζί με τους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του, έχει παραπεμφθεί με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου σε δίκη, η οποία έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου 2016.
Άλλωστε, όπως φαίνεται κάτι έχει ψυχανεμιστεί και ο ίδιος ο επιχειρηματίας.
Ποιος θα μπορούσε να θεωρήσει τυχαία τη στροφή 180 μοιρών που έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος στην τελευταία του εκπομπή Αλ Τσαντίρι Νιουζ στον Alpha, οπότε και εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιοι περνάνε τις πρώτες εξετάσεις

Εν κατακλείδι, όπως αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες σε άλλο δημοσίευμα του το bankingnews επικαλούμενο τραπεζικές πηγές, εάν τελικά οι άδειες είναι τέσσερις θα τις λάβουν οι εξής επιχειρηματίες: Αλαφούζος (Σκάι), Μαρινάκης (στα μέσα Μαΐου συναντήθηκε με τον Νίκο Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου. Τότε είχε «διαρρεύσει» ότι ενδέχεται να του έκανε παράπονα για την καθυστέρηση του τελικού κυπέλλου στο ποδόσφαιρο), Κυριακού (ΑΝΤ1) και Βαρδινογιάννης (Star).
Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν και περίεργες... φήμες για την περίπτωση του Σκάι, καθώς κάποιοι από τους υποψήφιους έχουν εγείρει θέμα για τη μετοχική σύνθεση του καναλιού
Ο κ. Κοντομηνάς και ο Alpha παρ’ όλο που ήταν ο πρώτος που κατέθεσε άδεια θα μείνει για το… τέλος εάν και εφόσον δοθεί και πέμπτη άδεια, κάτι για το οποίο βέβαια δεν έχει αφήσει ελπίδες ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει πολλές φορές επισημάνει ότι δεν βλέπει τον λόγο για να δοθούν περισσότερες από 4 άδειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης