Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ο Boris και η Τράπεζα της Αγγλίας το "θέμα της ημέρας"

Bloomberg: Ο Boris και η Τράπεζα της Αγγλίας το
Με αρκετό σαρκασμό το Bloomberg για τις υπουργοποιήσεις τον Brexiters αναφέρεται σε ρήση του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Colin Powel, ότι "αν το σπάσεις, σου ανήκει".
Στην υπουργοποίηση του Boris Johnson και μάλιστα στο πόστο του επικεφαλής της Βρετανικής διπλωματίας εστιάζει το Bloomberg, χαρακτηρίζοντας το ως "θέμα της ημέρας", μαζί με τις αναμενόμενες αποφάσεις σήμερα της Τράπεζας της Αγγλίας για την νομισματική της πολιτική.
Με αρκετό σαρκασμό το αμερικανικό πρακτορείο αναφέρεται σε ρήση του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Colin Powel, ότι "αν το σπάσεις, σου ανήκει".
Και συμπληρώνει ότι προφανώς η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May έχει μια παρόμοια άποψη, γι' αυτό ανέθεσε καίριες θέσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο, σε πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στην εκστρατεία υπέρ του Brexit.
Πρώτος και καλύτερος ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson, ο οποίος αφού παραιτήθηκε από την διεκδίκηση της διαδοχής του David Cameron, θα είναι υπουργός Εξωτερικών.
Ο συνεργάτης του στην εκστρατεία υπέρ του Brexit, David Davis, θα είναι ο "τσάρος" της διαπραγμάτευσης για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ενώ ο πρώην υπουργός Άμυνας Liam Fox αναλαμβάνει το έργο της δημιουργίας νέων εμπορικών δεσμών.
Ο Philip Hammond αφήνει το υπουργείο Εξωτερικών για να γίνει επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, έχοντας την ευθύνη της προστασίας της οικονομίας και της υπεράσπισης του χρηματοπιστωτικού κλάδου του Ηνωμένου Βασιλείου.
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, ο καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, Steven Fielding, είπε σχετικά, ότι "εάν οι διαπραγματεύσεις του Brexit δεν πάνε όπως θα ήθελαν, τότε πρέπει να είναι οι άνθρωποι οι πρωτεργάτες της εκστρατείας υπέρ του Brexit, που θα αναλάβουν την ευθύνη".
Μέσα σε όλα αυτά, όπως σημειώνει το αμερικανικό πρακτορείο "η προσοχή εστιάζεται σήμερα -έστω και για λίγο- στον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney.
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της BoE συνεδριάζει σήμερα στο Λονδίνο και σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, οι 30 από τους 54 οικονομολόγους που ερωτήθηκαν, προέβλεψαν ότι θα μειώσει το βασικό της επιτόκιο για πρώτη φορά από το 2009.
Η πλειοψηφία δε προβλέπει μια μείωση σε ένα χαμηλό ρεκόρ κατά 0,25%.
Εν τω μεταξύ, η συναλλαγματική αξία της στερλίνας εξακολουθεί να ενισχύεται, εν αναμονή της απόφασης της Τράπεζας της Αγγλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης