Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στην Αθήνα ο Amos Chokstain - Είναι o «άνθρωπος» των ΗΠΑ για τα ενεργειακά θέματα

Στην Αθήνα ο Amos Chokstain - Είναι o «άνθρωπος» των ΗΠΑ για τα ενεργειακά θέματα
Ο Chokstain αναλαμβάνει τις δύσκολες αποστολές σε ό,τι έχει να κάνει με την ενεργειακή πολιτική των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η επίσκεψη στην Αθήνα του Amos Chokstain του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για τα ενεργειακά θέματα, ο οποίος κινείται στις χώρες της ανατολικής Μεσογείου προκειμένου να διαμορφώσει συνθήκες περιφερειακής συνεργασίας, με όχημα τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που έχουν εντοπιστεί.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη χώρα μας, ο Chokstain θα συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση τις εξελίξεις γύρω από τον αγωγό φυσικού αερίου TAP (σσ. πριν κάποιους μήνες έγιναν να εγκαίνια για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού).
Επίσης θα συζητηθούν τα κρίσιμα έργα διασύνδεσης φυσικού αερίου, όπως η προτεινόμενη διασύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του State Department, o TAP όταν θα ολοκληρωθεί θα μπορεί να μεταφέρει ετησίως 10 δισ. κυβ. μέτρα φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Ιταλία, ενώ θα είναι πλέον ο τρίτος κρίκος του Νοτίου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, ο οποίος περιλαμβάνει το Νότιο Καύκασο και τους αγωγούς που διασχίζουν τη Μικρά Ασία.
Σημειώνεται ότι ο Chokstain συμμετείχε στην άτυπη σύνοδο των υπουργών ενέργειας της ΕΕ στην Μπρατισλάβα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης