Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fink (BlackRock): Δεν δικαιολογούνται τα ιστορικά υψηλά στις αμερικανικές μετοχές

Fink (BlackRock): Δεν δικαιολογούνται τα ιστορικά υψηλά στις αμερικανικές μετοχές
Η κατάκορφη αύξηση στις αμερικανικές αγορές οφείλεται σε στοιχήματα για μείωση στις τιμές των μετοχών, και όχι στην αισιοδοξία επιμέρους επενδυτών
Οι ιστορικά υψηλές τιμές που καταγράφουν τις τελευταίες ημέρες οι αμερικανικές μετοχές δεν δικαιολογούνται, αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink.
Ειδικότερα, μέσω δηλώσεων του στο CNBC, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο τονίζει ότι οι ροές κεφαλαίων είναι σημαντικά υποδεέστερες για να δικαιολογήσουν το ράλι των μετοχών.
Ως αποτέλεσμα, η κατάκορφη αύξηση στις αμερικανικές αγορές οφείλεται σε στοιχήματα για μείωση στις τιμές των μετοχών, και όχι στην αισιοδοξία επιμέρους επενδυτών.
«Μετά το Brexit, έχουμε δει τις εισροές των ETF να κυμαίνονται σε επίπεδα ρεκόρ, φτάνοντας τα 18 δισ. δολ.
Ωστόσο, στα αμοιβαία κεφάλαια συνεχίζονται οι αυξημένες εκροές», σχολίασε.
Επιπλέον, ο κ. Fink διαπιστώνει και τεράστιες εισροές στα προϊόντα σταθερού εισοδήματος.
«Για κάθε μετοχή που επαναγοράζεται, υπάρχει μείωση στα επενδύσιμα κεφάλαια», καταλήγει.
Αν και η πλειοψηφία των αναλυτών προέβλεπε μία πτώση στους αμερικανικούς δείκτες σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, η μέχρι πρότινος πορεία της αγοράς των ΗΠΑ τους διαψεύδει. 
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του στο CNBC, ο κ.Fink εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το καθεστώς χαμηλών ή ακόμα και αρνητικών επιτοκίων που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά ομολόγων.
Όπως ανέφερε, όχι μόνο δεν θα συμβεί η αύξηση στα επιτόκια των ομολόγων που αναμένουν ορισμένοι, αλλά υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω μείωση.
«Δεν θα αποτελέσει έκπληξη για μένα αν η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου φτάσει το 0,75% (αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 1,53%).
Και τονίζω, αυτό δεν αποτελεί πρόβλεψη», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά την BlackRock, θυμίζουμε πως με βάση τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε σήμερα 14/7, παρουσίασε μείωση των κερδών της κατά 3,7% το β΄ τρίμηνο του 2016, αντικατοπτρίζοντας ότι η περίοδος Απριλίου-Ιουνίου ήταν ταραχώδης για τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, υποχώρησαν στα 789 εκατ. δολ. ή 4,73 δολ. ανά μετοχή, από 819 εκατ. δολ. ή 4,84 δολ. ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.
Σε προσαρμοσμένη βάση τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 4,78 δολ. ανά μετοχή, από 4,96 δολ. που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.
Το τελευταίο τρίμηνο η BlackRock είχε ανακοινώσει, ότι θα κόψει 400 θέσεις εργασίας και θα εξοικονομήσει 76 εκατ. δολ. μετά τις αναμενόμενες απώλειες κερδών.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης