Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Στόχος μας είναι ο μεγαλύτερος ρόλος για τη Βρετανία στην Ε.Ε. μετά το Brexit

Johnson: Στόχος μας είναι ο μεγαλύτερος ρόλος για τη Βρετανία στην Ε.Ε. μετά το Brexit
Μετά το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, αναπόφευκτα πολλά... ταβάνια έπεσαν σε πολλά προεδρικά και πρωθυπουργικά γραφεία της Ευρώπης, σημειώνει ο νέος ΥΠΕΞ της Βρετανίας
«Ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στα ευρωπαϊκά πράγματα πρόκειται να διεκδικήσει το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε σήμερα Πέμπτη 14 Ιουλίου ο νέος υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Boris Johnson, στις πρώτες του επίσημες δηλώσεις μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ του Brexit σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του να εγκαταλείψουμε την Ε.Ε. και του να εγκαταλείψουμε τις σχέσεις μας με την υπόλοιπη Ευρώπη, οι οποίες νομίζω ότι αναμφισβήτητα θα ενισχυθούν».
Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι τη συγκεκριμένη θέση του τη συμμερίζονται και οι ΗΠΑ.
Εξειδικεύοντας, ο Johnson είπε:
«Χάρηκα πολύ που δέχτηκα τηλεφώνημα από τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, John Kerry, ο οποίος έδειξε να συμμερίζεται αυτή την ανάλυση».
Ο διορισμός του Johnson στη θέση του ΥΠΕΞ έγινε δεκτός με δυσαρέσκεια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με το γάλλο ομόλογό του, Jean-Marc Ayrault, να τον κατηγορεί ευθέως ότι έλεγε ψέματα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το Brexit.
Κληθείς να σχολιάσει αυτές τις δηλώσεις, ο Johnson είπε ότι ο Ayrault πριν από λίγες ώρες του είχε στείλει μία πολύ θερμή επιστολή που έλεγε ότι περιμένει με ανυπομονησία τη συνεργασία μαζί του.
«Έπειτα από το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, αναπόφευκτα πολλά... ταβάνια έπεσαν σε πολλά προεδρικά και πρωθυπουργικά γραφεία της Ευρώπης.
Δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμεναν.
Προφανώς, καθιστούν σαφείς τις απόψεις τους με έναν ειλικρινή και ελεύθερο τρόπο», κατέληξε ο Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης