Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ ενίσχυσε το μερίδιο της στην Deutsche Bank στο 10%

Financial Times: Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ ενίσχυσε το μερίδιο της στην Deutsche Bank στο 10%
Πλέον οι Καταριανοί είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού
Στο 10% αύξησε η βασιλική οικογένεια του Κατάρ το ποσοστό συμμετοχής της στην Deutsche Bank, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός, ενώ πρότεινε μια αντικατάσταση για την ανοικτή θέση στο εποπτικό συμβούλιο του γερμανικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.
Η οικογένεια al-Thani του Κατάρ «μπήκε» για πρώτη φορά στο μετοχικο κεφάλαιο της Deutsche Bank το 2014, αφού ο τότε διευθύνων σύμβουλος Anshu Jain τους έπεισε να επενδύσουν στην τράπεζα στο πλαισιο της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 8 δισ. ευρώ.
Έτσι τον Αύγουστο το 2015 η βασιλική οικογένεια του Κατάρ απέκτησε το 6,1% της γερμανικής τράπεζας μέσω δύο επενδυτικών ομίλων.
Η αύξηση της συμμετοχής τους -μέσω της Paramount Services Holdings και Supreme Universal Holdings- σημαίνει ότι οι Καταριανοί είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της Deutsche Bank.
Ακολουθεί η BlackRock, η οποία έχει μερίδιο περίπου 6%.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ούτε η τιμή αλλά ούτε και η χρονική περίοδος που έγινε η αύξηση της συμμετοχής γνωστοποιήθηκαν.
Σύμφωνα με την Deutsche Bank οι Καταριανοί πρότειναν τον διορισμό του δικηγόρου Stefan Simon ως αντικατάσταση για Georg Thoma, ο οποίος παραιτήθηκε από το εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης