Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Plan Χ, η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και η οργή της Νέας Δημοκρατίας - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Το Plan Χ, η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και η οργή της Νέας Δημοκρατίας - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου
Το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε και με τους ψήφους της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του κόμματος ΠΟΤΑΜΙ και όλοι σήμερα γνωρίζουμε πόσο ολέθρια ήταν και αυτή η συμφωνία
Ξημερώματα της 14ης Αυγούστου του 2015 και η συζήτηση και η ψηφοφορία, η οποία ακολούθησε είχε θέμα το Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε έλαβα τον λόγο και τους είπα ότι εάν το δίλημμα είναι ευρώ ή Ελλάδα η Χρυσή Αυγή επιλέγει Ελλάδα και ότι η μπλε σημαία με τα κίτρινα αστέρια δεν αντιπροσωπεύει την αιματοβαμμένη ιστορία του έθνους μας, αλλά μία εμπορική συμφωνία και ότι στα κάτω κάτω της γραφής ο Ελληνικός λαός επιλέξει να πέσει στα βράχια, όπως έλεγαν οι αγορητές της Ν.Δ., θα είναι δική του η επιλογή.
Τελικά, το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε και με τους ψήφους της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του κόμματος ΠΟΤΑΜΙ και όλοι σήμερα γνωρίζουμε πόσο ολέθρια ήταν και αυτή η συμφωνία. Πριν λίγες ημέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, στο οποίο ο Ελληνικός Λαός ψήφισε ΟΧΙ στην ξενοκρατία, αλλά το ΟΧΙ αυτό το καταπρόδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το έκανε τελικά ναι! Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα της περισσής υποκρισίας ήλθε και ένα βιβλίο του συμβούλου του υπουργού οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Βαρουφάκη, αμερικανού Γκάλμπρεϊθ.
Μέσα στο βιβλίο του ο Γκαλμπρέιθ γράφει ότι υπήρχε ένα PLAN X για την περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα θα εξερχόταν από την ζώνη του ευρώ. Στην πραγματικότητα, ήταν σχέδια επί χάρτου, χωρίς καμμία ουσία, αφού από την πρώτη στιγμή η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει την άτακτη υποχώρηση στους περίφημους “δανειστές”. Για του λόγου το αληθές διαβάστε τα παρακάτω τα οποία δήλωσε στην Καθημερινή της Κυριακής ο ίδιος ο Γκάλμπρειθ: «Όλες οι προσπάθειες του υπουργείου Οικονομικών είχαν στόχο την επίτευξη συμφωνίας, εντός του ευρώ και εντός της Ε.Ε. Η κυβέρνηση ήταν –και παραμένει– φιλοευρωπαϊκή». Ο κ. Γκάλμπρεϊθ διαψεύδει ότι ο κ. Βαρουφάκης, σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα, απειλούσε τους Ευρωπαίους με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ στις συνεδριάσεις του Eurogroup. Αντιθέτως, ο Αμερικανός καθηγητής ήταν παρών στη συνάντηση Βαρουφάκη - Σόιμπλε στις 8 Ιουνίου στο Βερολίνο, όπου η πρόταση για Grexit προήλθε (όχι για πρώτη φορά) από την άλλη πλευρά. Ο κ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με τον κ. Γκάλμπρεϊθ, «είπε ότι δεν είχε εντολή να συζητήσει κάτι τέτοιο…”.
Όπως διαβάσατε παραπάνω καμία σκέψη δεν υπήρχε και καμία… σκληρή διαπραγμάτευση με την απειλή της αποχώρησης της Πατρίδας μας από την ζώνη του ευρώ και όλα αυτά τα PLAN X και η φιλολογία περί σκληρής διαπραγμάτευσης δεν είχαν άλλο σκοπό από την προσπάθεια κατευνασμού της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την εσωκομματική του αντιπολίτευση, η οποία είχε πιστέψει ότι θα υπάρξει καταγγελία του μνημονίου.
Με αφορμή όμως το βιβλίου του Γκαλμπρέιθ και όλη αυτή την παραφιλολογία περί εξόδου από το ευρώ, εκδηλώθηκε η οργή της Ν.Δ., η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ομιλεί για εθνική προδοσία! Φαίνεται πως οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους και κάποιοι είναι τόσο πιστοί στην ξενοκρατία των διεθνών τοκογλύφων ώστε να θεωρούν κάθε προσπάθεια έστω και φανταστική αντιστάσεως στην λεηλασία του λαού μας, προδοσία!
Λένε επίσης και κάτι άλλο. Λένε ότι για να βγούμε από το ευρώ θα έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα. Γιατί μήπως έγινε δημοψήφισμα όταν μπήκαμε στην ζώνη του ευρώ με τα πλαστά στοιχεία επί Σημίτη; Η Ν.Δ. τότε δεν είπε λέξη. Αντιθέτως στήριξε την επιλογή Σημίτη, μία επιλογή που απεδείχθη καταστροφική για την εθνική μας οικονομία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης