Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Υποστηρικτές του Gulen βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Υποστηρικτές του Gulen βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος
Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μ. Cavusoglu
Υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Fethullah Gulen που διαμένει στις ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μ. Cavusoglu, ότι ξεκαθάρισε στον Αμερικανό ομόλογό του J. Kerry, σε μια τηλεφωνική επικοινωνία τους.
Όπως ο ίδιος σημείωσε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters  στην Άγκυρα, «το ζήτημα της έκδοσης δεν αναφέρθηκε ευθέως στην χθεσινή μας συζήτηση.
Εντούτοις, το επανέλαβα ευθέως ότι όλο αυτό ήταν μια απόπειρα του Gulen, που διαμένει στην χώρα τους, και της δομής (που έχει αναπτύξει) στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων».
Πρόσθεσε πρέπει να υπάρξει "εκκαθάριση" στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του από την επιρροή των υποστηρικτών του Γκιουλέν.
«Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η εκκαθάριση οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας θα είναι ισχυρότερες, οι στρατιώτες μας θα είναι δυνατότεροι, παρέχοντας καλύτερη στήριξη και συντονισμό στο ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Ακόμη, σημείωσε ότι στρατιώτες στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία, που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ενεπλάκησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος και ότι υπήρξαν συλλήψεις.
Όπως είπε ο Μ. Cavusoglu «μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι επιχειρήσεις, θα συνεχίσουμε τη μάχη μας εναντίον του Ντάες (Ισλαμικό Κράτος) είτε σε συνεργασία με άλλα κράτη μέλη του συνασπισμού είτε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και θα επαναλάβουμε τη συνεργασία μας με το ΝΑΤΟ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης