Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Υποβάθμισε σε «αρνητικό» το outlook της Deutsche Bank - Αμετάβλητη η αξιολόγηση BBB+

S&P: Υποβάθμισε σε «αρνητικό» το outlook της Deutsche Bank - Αμετάβλητη η αξιολόγηση BBB+
Το αρνητικό outlook υπογραμμίζει την πιθανότητα υποβάθμισης της Deutsche Bank, σε περίπτωση που οι κίνδυνοι για την αναδιάρθρωσή της υλοποιηθούν
Σε «αρνητικό» υποβάθμισε σήμερα, Τρίτη 19 Ιουλίου, το outlook της Deutsche Bank ο αμερικανικός οίκος αξιολογήσεων Standard and Poor’s, εκτιμώντας ότι το δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον, υπό το οποίο λειτουργεί, μπορεί να εμποδίσει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης του επιχειρηματικού μοντέλου της και της εξισορρόπησης του ισολογισμού της.
Ο οίκος διατήρησε αμετάβλητη την πιστοληπτική αξιολόγηση της Deutsche Bank, ωστόσο, στην έκθεσή του, σημειώνει πως το αρνητικό outlook υπογραμμίζει την πιθανότητα υποβάθμισης αυτής, σε περίπτωση που οι κίνδυνοι για την αναδιάρθρωσή της υλοποιηθούν.
Η S&P υπενθυμίζει ότι το στρατηγικό σχέδιο που έχει καταρτίσει η Deutsche Bank αναμένεται να υλοποιηθεί το διάστημα 2016-2020.
Παρόλο που οι συνθήκες της αγοράς μπορεί να ανακάμψουν κάπως από το αδύναμο πρώτο τρίμηνο του 2016, τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια και γενικά οι υποτονικές χρηματιστηριακές συναλλαγές των πελατών της τράπεζας αναμένεται, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, να διαρκέσουν για το άμεσα προβλεπόμενο μέλλον.
Οι πιέσεις αυτές, προστίθεται στην έκθεση, επηρεάζουν συνολικά τον τραπεζικό τομέα, ωστόσο είναι ιδιαιτέρως μη ωφέλιμες για τη Deutsche Bank, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια και να κρατήσει το δίκτυό της, προχωρώντας ουσιαστικά σε αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού μοντέλου της και του ισολογισμού της.
Ο αμερικανικός οίκος τονίζει πως η πιο απαιτητική φάση του σχεδίου για αναδιάρθρωση της Deutsche Bank είναι το διάστημα 2016-2017, με το δυσμενές περιβάλλον να θέτει σε κίνδυνο τους στόχους της.
H Standard and Poor’s προειδοποιεί ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε υποβάθμιση της Deutsche Bank, εφόσον φανεί ότι η τράπεζα δεν σημειώνει την απαραίτητη πρόοδο στο πρόγραμμά της ή αν υπάρξουν ουσιαστικά προβλήματα με τις νομικές χρεώσεις και ζημίες από την πώληση μη βασικών δραστηριοτήτων της.
H S&P επισημαίνει και την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου ως λόγο για την υποβάθμιση του outlook, όχι, όμως, βασικού.
Ειδικότερα, εκτιμά πως η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ενιαία αγορά δε θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στη Deutsche Bank, η οποία, ωστόσο, ίσως αναγκαστεί να μετακινήσει ορισμένες δραστηριότητές της από το Λονδίνο.

Πρώτη ενημέρωση 18:42 19 Ιουλίου του 2016

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης