Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Έπειτα από 25 χρόνια, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μ. Σάλλας, παραιτήθηκε

FT: Έπειτα από 25 χρόνια, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μ. Σάλλας, παραιτήθηκε
Υπό την ηγεσία του Μ. Σάλλα, η Πειραιώς προχώρησε σε σχεδόν 20 εξαγορές και συγχωνεύσεις και έγινε η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας
Ο Μιχάλης Σάλλας, επί χρόνια πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, παραιτήθηκε από την τράπεζα, έπειτα από περισσότερο από ¼ του αιώνα, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Financial Times, σχετικά με τις διοικητικές εξελίξεις στην Πειραιώς.
Οι FT, στην ηλεκτρονική έκδοσή τους, επισημαίνουν τις δηλώσεις του κ. Σάλλα, ο οποίος γνωστοποίησε ότι παραιτείται από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, έπειτα από 30 χρόνια καριέρας στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
Ο 65χρονος εντάχθηκε στο δυναμικό της τράπεζας το 1991, όταν αυτή ιδιωτικοποιήθηκε.
Ο κ. Σάλλας επισήμανε ότι η πρόσφατη περίοδος της χρηματοπιστωτικής αναταραχής στην Ελλάδα, που είχε ως αποτέλεσμα την εφαρμογή capital controls το περασμένο καλοκαίρι στη χώρα, σημαίνει ότι ήρθε ο καιρός για αλλαγή ηγεσίας.
Υπό την ηγεσία του και σε διάστημα 25 ετών, η Πειραιώς προχώρησε σε σχεδόν 20 εξαγορές και συγχωνεύσεις και έγινε η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.
Μετά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της, η Πειραιώς διόρισε πέρυσι το πρώτο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για να εκπροσωπεί τους διεθνείς μετόχους.
«Στο νέο αυτό περιβάλλον χρειάζεται η εμπειρία των παλαιών στελεχών, αλλά κυρίως οι δυνάμεις των νέων ανθρώπων, των νέων managers, οι οποίοι θα επωμισθούν το βάρος να οδηγήσουν την Τράπεζα στη νέα εποχή», είπε ο κ. Σάλλας.
Η απόφασή του έρχεται μετά την προγραμματισμένη αναμόρφωση του πολιορκούμενου τραπεζικού τομέα της χώρας, με βάση την οποία τα ΔΣ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών θα αντικατασταθούν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1/3.
Περίπου 20 από τα 55 άτομα στα διοικητικά συμβούλια των τεσσάρων τραπεζών απέτυχαν στη δοκιμή «ικανότητα και καταλληλότητας», που πραγματοποίησε το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το όχημα διάσωσης που υποστηρίζεται από τους διεθνείς πιστωτές της Αθήνας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης