Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P: Το βρετανικό δημοψήφισμα αύξησε δραματικά την αβεβαιότητα – Η ΕΕ χρειάζεται αλλαγές

S&P: Το βρετανικό δημοψήφισμα αύξησε δραματικά την αβεβαιότητα – Η ΕΕ χρειάζεται αλλαγές
Η μετά-Brexit Ε.Ε. πρέπει να είναι μία πιο ήπιας μορφής πολιτική και οικονομική ομοσπονδία
«Δραματική» αύξηση της αβεβαιότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μεγάλη Βρετανία διαπιστώνει η Standard & Poor's, λόγω του αποτελέσματος στο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Όπως αναφέρει στη σχετική του έκθεση ο γνωστός οίκος αξιολόγησης, η Ε.Ε. καλείται πλέον «να επανευθυγραμμίσει τις διαστάσεις και τις αρμοδιότητες της σε μία πιο συνεκτική, συνεπή μορφή».
Η S&P επισημαίνει πως το βασικό πρόβλημα του μπλοκ είναι ότι δεν βασίζεται στην εθνική κυριαρχία αλλά στην παρέμβαση των ευρωπαϊκών Αρχών, κάτι με το οποίο οι ηγέτες έχουν συμμορφωθεί πλήρως.
Ως εκ τούτου, ο οίκος προτείνει τα εξής.
Η μετά-Brexit Ε.Ε. πρέπει να είναι μία πιο ήπιας μορφής πολιτική και οικονομική ομοσπονδία, στην οποία θα επιτρέπεται στα κράτη – μέλη να λαμβάνουν αποφάσεις για τα εθνικά τους θέματα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αναλυτές, θα πρέπει να υπάρξει μία συμβολή από τους κοινωνικούς εταίρους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα συνδικάτα, τους ακαδημαϊκούς και λοιπούς φορείς στη μελλοντική σύσταση του μπλοκ.
Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επιτευχθεί, θα συμβάλλει στην ομαλοποίηση των συζητήσεων ανάμεσα σε Ε.Ε. και Λονδίνο, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση της αβεβαιότητας και του κινδύνου, συμπεραίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης