Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Entersoft: Υπερδιπλασιαμός κερδών στα 646 χιλ.ευρώ.Στα 5,39 εκατ.τα έσοδα στο 6μηνο...

tags :
Entersoft: Υπερδιπλασιαμός κερδών στα 646 χιλ.ευρώ.Στα 5,39 εκατ.τα έσοδα στο 6μηνο...
Η αναπτυξιακή πορεία του ομίλου, οφείλεται κυρίως στην αύξηση των νέων πελατών σε συστήματα ERP στην Ελλάδα, αλλά και στην αύξηση των εσόδων των θυγατρικών του εξωτερικού
Σημαντική αύξηση στα καθαρά κέρδη το α΄ εξαμήνου του 2016 ανακοίνωσε χθες (25/7) ο όμιλος Entersoft, τα οποία διαμορφώθηκαν στις 810.000 ευρώ***, έναντι 420.000 ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ τα καθαρά έσοδα το ομίλου ανήλθαν στα 5,39 εκατ. ευρώ.
.
Μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε, η Entersoft απέδωσε τα θετικά αποτελέσματα στην αύξηση των νέων πελατών σε συστήματα ERP στην Ελλάδα, καθώς και στην αύξηση των εσόδων των θυγατρικών του εξωτερικού.
Αναλυτικότερα, η πλήρης ανακοίνωση του ομίλου:

«Τα καθαρά έσοδα του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2016 ανήλθαν στα 5,39 εκ. Ευρώ ενώ η κερδοφορία προ φόρων ανήλθε στα 0,81 εκ. Ευρώ, έναντι 0,42 εκ. Ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας σημαντική αύξηση, ενώ και οι πωλήσεις στο εξωτερικό παρουσίασαν αξιόλογη άνοδο.
Η αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου, το πρώτο εξάμηνο του έτους, οφείλεται κυρίως στην αύξηση των νέων πελατών σε συστήματα ERP στην Ελλάδα, αλλά και στην αύξηση των εσόδων των θυγατρικών του εξωτερικού.
Οι πωλήσεις στο εξωτερικό παρουσίασαν σημαντικό διψήφιο ποσοστό αύξησης της τάξεως του 50%.
Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι τα έσοδα του Ομίλου θα συνεχίσουν τη δυναμική τους ανάπτυξη, λόγω των μεγάλου αριθμού ανεκτέλεστων έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Παράλληλα αναμένεται θετική ενίσχυση των εσόδων και από τα νέα προϊόντα της Entersoft όπως το WMS (Warehouse Management System) Πληροφοριακό Σύστημα διαχείρισης Αποθηκών και Διανομών, σε συνδυασμό με την συνολική στρατηγική προσέγγιση της αγοράς».
____________

***Επειδή στη ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στα κέρδη τα πραγματικά - αυτά δηλ. που προκύπτουν μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας - να σημειώσουμε ότι ανήλθαν σε 648.075 ευρώ από 295.000 στο 6μηνο του 2015.

Η εταιρεία δεν έχει δανεισμό και τα ταμειακά της διαθέσιμα ανήλθαν στις 30.6.2016 σε 1,67 εκατ. ευρώ με το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της στα 8,3 εκατ. ευρώ... Απασχολέι προσωπικό 164 ατόμων...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης