Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προς αναβολή η συνάντηση του προεδρείου της ΟΤΟΕ με τον Γ. Δραγασάκη για τις εξελίξεις στις τράπεζες

Προς αναβολή η συνάντηση του προεδρείου της ΟΤΟΕ με τον Γ. Δραγασάκη για τις εξελίξεις στις τράπεζες
Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη, στις 14:00, το Προεδρείο της ΟΤΟΕ, με αντικείμενο συνάντησης τις πρόσφατες εξελίξεις στις τράπεζες
Αναβάλλεται κατά πάσα πιθανότητα η συνάντηση του προεδρείου της ΟΤΟΕ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.
Όπως φαίνεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, επιθυμούσε μια πιο συγκεκριμένη ατζέντα συζήτησης σχετικά με τις τραπεζικές εξελίξεις.
Όπως ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ:
Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη, στις 14:00, το Προεδρείο της ΟΤΟΕ, με αντικείμενο συνάντησης τις πρόσφατες εξελίξεις στις τράπεζες.
Τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και με την ιδιότητα του εποπτεύοντος κυβερνητικού στελέχους του χώρου των Τραπεζών ζήτησε η ΟΤΟΕ, προκειμένου να εκφράσει τις θέσεις της για τον επιχειρούμενο έλεγχο των τραπεζών από τους δανειστές και την αξιολόγηση των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών που αποκλείει ικανά και έμπειρα στελέχη ενώ, παράλληλα, καταργεί τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Διοικητικά Συμβούλια.
Παράλληλα, θα θέσει και το θέμα της αναζήτησης λύσεων (στα πλαίσια σχετικής Κλαδικής ρύθμισης) που αφορά τους τραπεζοϋπαλλήλους των συνεταιριστικών τραπεζών που έχασαν την εργασία τους όταν έκλεισαν οι Τράπεζες αυτές.
Για όλα αυτά η ΟΤΟΕ θα ζητήσει απαντήσεις από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στη συνέχεια θα καθορίσει ανάλογα την στρατηγική της, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Σε κάθε περίπτωση και επειδή το θέμα τράπεζες και οι εξελίξεις σ’ αυτές έχουν κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες, απαιτείται εγρήγορση και παρέμβαση στην κατεύθυνση αναζήτησης αποδεκτών λύσεων που θα διασφαλίσουν την ομαλότητα και την ασφάλεια στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος για όλους, καταλήγει η ΟΤΟΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης