Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαυαρός πρωθυπουργός: Χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα κατά της μετανάστευσης

Βαυαρός πρωθυπουργός: Χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα κατά της μετανάστευσης
Θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία
Η Γερμανία πρέπει να απαντήσει στην ισλαμιστική τρομοκρατία με την επιβολή αυστηρότερων μέτρων κατά μετανάστευσης, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας.
«Ισλαμιστική τρομοκρατία έχει φτάσει στη Γερμανία» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Horst Seehofer επικριτής της πολιτικής για τους πρόσφυγων και των ανοιχτών συνόρων που εφαρμόζει η Angela Merkel.
«Χρειαζόμαστε περισσότερη ασφάλεια στη Γερμανία. Οι άνθρωποι εξαγριώνονται, φοβούνται κι αυτό είναι απολύτως κατανοητό.
Χρειάζονται αξιόπιστες απαντήσεις από τους πολιτικούς και όχι ατελείωτες συζητήσεις και δικαιολογίες» είπε ο επίσης ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Ένωση Χριστιανοκοινωνιστών.
Νωρίτερα, ο ίδιος είχε επισημάνει στην Sueddeutsche Zeitung: «Πρέπει να γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται στη χώρα μας».
Η έξαρση των επιθέσεων στη Γερμανία από την 18η Ιουλίου έχει αφήσει 15 νεκρούς -μεταξύ των οποίων τέσσερις δράστες- και δεκάδες τραυματίες.
Δύο από δράστες είχαν δεσμούς με ισλαμιστικές ομάδες, λένε Γερμανοί αξιωματούχοι.
Δύο από τους πέντε δράστες εισήλθαν πρόσφατα στη Γερμανία από τη Συρία, ένας άλλος ήταν είτε από το Πακιστάν είτε από το Αφγανιστάν, γεγονός που υποδαυλίζει τις ανησυχίες σχετικά με τις συνέπειες της εισροές μεταναστών (1 εκατομμύριο μετανάστες έφτασαν πέρυσι στη Γερμανία).
Σύμφωνα με την Telegraph, η μετανάστευση και η ασφάλεια αναμένεται να είναι από τα βασικότερα θέματα στην προεκλογική ατζέντα στη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης