Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Erian: Ξεπερνούν το 50% οι πιθανότητες ύφεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017 - Στο 30% στις ΗΠΑ

El Erian: Ξεπερνούν το 50% οι πιθανότητες ύφεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017 - Στο 30% στις ΗΠΑ
Οι πιθανότητες ύφεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυξημένες, λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει γύρω από τις σχέσεις της χώρας με τους εμπορικούς εταίρους της
Ξεπερνούν το 50% οι πιθανότητες ύφεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις ΗΠΑ διαμορφώνεται στο 30%.
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε σήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz και πρώην (συν)διευθύνων σύμβουλος του επενδυτικού κολοσσού PIMCO, Mohamed El-Erian, μιλώντας στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg.
Σύμφωνα με τον El-Erian, οι πιθανότητες ύφεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυξημένες, λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει γύρω από τις σχέσεις της χώρας με τους εμπορικούς εταίρους της, στον απόηχο της απόφασης της 23ης Ιουνίου για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit).
Για την αμερικανική οικονομία, ο οικονομικός σύμβουλος της Allianz, εκτίμησε ότι τα προβλήματά της χρειάζονται πρωτίστως πολιτική και όχι νομισματική απάντηση, εκτίμησε, δηλαδή, πως απαιτούνται κυρίως διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Ωστόσο, υπογράμμισε τους κινδύνους που εγκυμονεί μια καθυστέρηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) να αυξήσει τα παρεμβατικά επιτόκιά της, κάνοντας λόγο για «ακούσιες συνέπειες».
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «όσο περισσότερα είναι τα διαρθρωτικά προβλήματα, τόσο πιο αναποτελεσματικά είναι τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που εφαρμόζει η κεντρική τράπεζα», προσθέτοντας πως «είναι ειρωνικό, ωστόσο πλέον αναγνωρίζεται και στο εσωτερικό της Fed».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης