Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν αποκλείει τη χορήγηση ασύλου στον Fethullah Gulen η Αίγυπτος

Δεν αποκλείει τη χορήγηση ασύλου στον Fethullah Gulen η Αίγυπτος
Ο πρωθυπουργός της χώρας τονίζει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχετικό αίτημα
Το γεγονός ότι η Αίγυπτος δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής κανένα αίτημα πολιτικού ασύλου από τον ιεροκήρυκα Fethullah Gulen, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Sherif Ismail, όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA, χωρίς ωστόσο να αποκλείει τη χορήγηση του εν λόγω ασύλου, εφόσον εμφανιστεί τέτοια περίπτωση.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αιγύπτιος πρωθυπουργός, «θα μελετήσουμε ένα αίτημα για πολιτικό άσυλο από τον Gulen, εφόσον υποβληθεί», αρνούμενος ωστόσο τους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς ότι η Αίγυπτος αποτελεί μία από τις υποψήφιες χώρες στις οποίες θα μπορούσε να διαφύγει ο ιεροκήρυκας.
Να σημειώσουμε ότι, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε την Τετάρτη (27/7), ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Bekir Bozdag, δήλωσε ότι οι υποψήφιες χώρες στις οποίες ο Gulen ενδέχεται να ζητήσει άσυλο είναι η Αυστραλία, το Μεξικό, ο Καναδάς, η Νότια Αφρική και η Αίγυπτος.
Υπενθυμίζουμε ότι η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι έχει αδιαμφισβήτητες αποδείξεις για την ενοχή του Gulen στο ζήτημα του πραξικοπήματος, με τον ιεροκήρυκα ωστόσο να αρνείται κάθε κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι δε θα υποστήριζε ποτέ μία βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης