Τελευταία Νέα
Διεθνή

FΤ: Εγκαταλείπουν την Ευρώπη τα funds λόγω Brexit, Ιταλίας - Εκροές 76 δισ. το 2016

FΤ: Εγκαταλείπουν την Ευρώπη τα funds λόγω Brexit, Ιταλίας - Εκροές 76 δισ. το  2016
Tην τελευταία εβδομάδα οι διαχειριστές των χαρτοφυλακίων απέσυραν περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Για εκροές 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την έναρξη του 2016 από τα ευρωπαϊκά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια κάνουν λόγο σε σημερινό δημοσίευμα τους οι Financial Times, επικαλούμενοι την αβεβαιότητα που προκαλούν στους επενδυτές το Brexit και η τραπεζική κρίση στην Ιταλία.
Βάσει του δημοσιεύματος, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας οι διαχειριστές των χαρτοφυλακίων απέσυραν περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ρυθμός ελαφρώς χαμηλότερος από την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα όταν και είχε αποσυρθεί το ποσό ρεκόρ των 6,2 δις δολαρίων.
Οι έρευνες για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, για τη μεταποίηση και τις λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν μείωση της δραστηριότητας, την ώρα που ανοιχτό παραμένει το ερώτημα ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις από την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ.
Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι νέα στοιχεία από την GfK έδειξε ότι η βρετανική καταναλωτική εμπιστοσύνη υπέστη τον Ιούλιο τη μεγαλύτερη μηναία πτώση της από το 1990, την ώρα που επισημαίνεται ότι οι επενδυτές είναι πλέον ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.
«Υπάρχει πραγματικά φόβος και γίνεται χειρότερο.
Οι Αμερικάνοι επενδυτές αρχίζουν να έχουν ολοένα και μικρότερη εμπιστοσύνη για το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο.
Παράλληλα παρακολουθούμε επενδυτές να στρέφονται στις ΗΠΑ.
Είναι μια λογική κίνηση για αυτούς προκειμένου να κυνηγήσουν αποδόσεις» αναφέρει σε δηλώσεις ο επικεφαλής επενδύσεων του Commonwealth Financial Network, Brad McMillan.
Το κύμα των ομόλογων με αρνητικά επιτόκια έχει οδηγήσει τους επενδυτές να στραφούν σε πιο ριψοκίνδυνα asset, όπως για παράδειγμα τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια αναδυόμενων αγορών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων που επενδύουν στις αναδυόμενες αγορές έχουν απορροφήσει μέρος του νέου χρήματος στον απόηχο του δημοψηφίσματος της Μ.Βρετανίας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια πιο ήπια νομισματική πολιτική από τη Federal Reserve.
«Οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη έχουν μετατοπιστεί από τις αναδυόμενες αγορές στις αναπτυγμένες αγορές, καθώς οι ανησυχίες για το Brexit και τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα διατηρούν τις επιφυλάξεις για την Ευρώπη την ώρα που δεν αποκλείεται να δούμε και περαιτέρω νομισματική και δημοσιονομική χαλάρωση» τονίζει ο Hans Redeker, αναλυτής της Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης